Ukrajina zastavila tranzit ruskej ropy na Slovensko!

NETKY.SK • 9 August 2022, 14:6 • 2 min
Ukrajina zastavila tranzit ruskej ropy na Slovensko!

BRATISLAVA/KYJEV - Ukrajina zastavila dodávky ropy cez ropovod Družba. Dôvodom má byť to, že ruská strana jej údajne nezaplatila.

slovakia

left justify in out

15:05 Aktualizácia: Moskva: Ukrajina zastavila tranzit ruskej ropy do Maďarska, Česka a Slovenska

 

Ropovod Družba začína v Rusku na východnom brehu Volgy a v Bielorusku sa delí do dvoch vetiev – severná vedie do Poľska a Nemecka, južná cez Ukrajinu do Maďarska, na Slovensko a do Českej republiky.

 

Rusko prostredníctvom južnej vetvy ropovodu Družba obvykle dodáva zhruba 250 000 barelov ropy denne. Európska únia sa dohodla, že od 5. decembra prestane dovážať ruskú ropu a o dva mesiace neskôr aj ropné produkty. Z embarga bude dočasne vyňatá preprava ropy ropovodom Družba.

 

Podľa oznámenia sa neuskutočnila platba od ruského prevádzkovateľa ropovodov Transněft ukrajinskému prevádzkovateľovi ropovodov Ukrtransnafta. Ukrajina tak ropu neposlala ďalej. Transnefť uviedol, že platba za augustový tranzit, ktorú v júli zaslal firme Ukrtransnafta, sa vrátila späť na jeho účet. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona