Ukrajina sa v plnom prúde pripravuje na vojnu na Donbase

NETKY.SK • 11 Február 2022, 11:37 • 2 min
Ukrajina sa v plnom prúde pripravuje na vojnu na Donbase

MOSKVA – Kyjevské úrady sa pripravujú na vojnu na Donbase, sústredili všetky bojaschopné jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny na kontaktnej línii. Informoval o tom riaditeľ ruskej zahraničnej spravodajskej služby Sergej Naryškin.

slovakia

left justify in out

„Aký je účel? Predpokladám, že chcú zničiť ľudové republiky. A to všetko s cieľom vtiahnuť Rusko do vnútroukrajinského konfliktu,“ poznamenal. Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského podľa neho tlačia do vojny nacionalisti a západní mentori.

 

img

 

„Dochádza k masívnemu presunu stoviek ton vojenskej techniky, munície z amerických základní v Európe, z Veľkej Británie, Kanady. Zvyšuje sa kontingent poradcov a inštruktorov zo špeciálnych síl NATO. Objavujú sa dokonca informácie o vzniku mnohonárodných oddielov džihádistických militantov,“ uviedol. Dodal, že do zóny konfliktu dorazili aj západní novinári, aby pripravili falošné zábery.

 

„Pripravujú sa provokácie SBU a Ozbrojených síl Ukrajiny na demarkačnej línii na Donbase a ich dokumentovanie v štýle falzifikátov bielych prilieb v Sýrii. Mnohonásobne sa tam zvýšil kontingent propagandistických síl rýchleho nasadenia západných médií,“ zdôraznil Naryškin. Ako poznamenal šéf zahraničnej spravodajskej služby Ruskej federácie, len kvôli stretnutiu poradcov Normandskej štvorky v Paríži, vláda Ukrajiny dočasne stiahla z Rady návrh zákona O základoch štátnej politiky prechodného obdobia.

 

img

 

„Odborníci tento dokument nazývajú právnym figovým listom zakrývajúcim zámer Kyjeva zmocniť sa území ľudových republík na Donbase a vyčistiť ich podľa chorvátskeho scenára. Tento návrh zákona úplne prečiarkne Minské dohody,“ upozornil Naryškin. Zároveň označil konfrontáciu na Donbase za hlavnú hrozbu pre Ukrajinu. „Jediný spôsob, ako vyriešiť tento konflikt, je diplomacia. Toto je cesta prostredníctvom realizácie komplexu opatrení na plnenie Minských  dohôd,“ zdôraznil šéf spravodajskej služby.

 

Dodal, že Moskva nikdy nepripravovala plány invázie na Ukrajinu. „Videli sme a vieme, ako sa táto nehorázna lož začala šíriť z druhej strany Atlantiku a túto lož rýchlo prevzali v mnohých európskych hlavných mestách,“ povedal Naryškin. Moskva sa podľa neho usiluje o obnovenie dobrých vzťahov medzi krajinami, čomu však bráni neschopnosť kyjevských úradov dohodnúť sa, keďže ich vedú nacionalisti a západní mentori a nie sú schopné samostatne sa rozhodovať.    

 

Prečítajte si: Emmanuel Macron rokoval s ukrajinským prezidentom. Našli spoločnú reč



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies