Tohtoročné Dni zelá v Stupave chcú otvoriť návratom k tradičnému zvyku

NETKY.SK • 25 September 2023, 19:30 • 2 min
Tohtoročné Dni zelá v Stupave chcú otvoriť návratom k tradičnému zvyku

Pri príležitosti 25. ročníka podujatia Dni zelá (6. - 8. 10.) chcú v Stupave obnoviť tradíciu "podávania zelá". Boli časy, kedy hlávka „zelá“ putovala z poľa, z rúčky 🫳do rúčky, 🫴až do Stupavy na zelové slávnosti. Keďže zvyk to byu pjekný, pomôžte nám ho aspoň čiastočne obnoviť a uctiť si túto tradíciu. Vyzýva mesto na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Zelé vyštartuje o 17:15 z Obecného domu v Máste z rúk predsedu Mástskeho potravinárskeho spolku pána Jozefa Fabiána do rúk dobrovoľníkov. Hlávku kapusty, si budú dobrovoľníci navzájom podávať a takouto živou reťazou bude doručená na pódium v Hlavnej zóne, kde ju prevezme primátor mesta Stupavy Peter Novisedlák. Následne s pozvanými hosťami a so zakladateľom podujatia DNI ZELÁ pánom Pavlom Slezákom, slávnostne otvoria  jubilejný 25. ročník podujatia DNI ZELÁ 2023.

Hlavnou myšlienkou festivalu Dni zelá je zachovávanie tradícií regiónu Záhorie, propagácia tradičného pestovania a spracovania kapusty, prezentácia miestnych súborov, združení, kultúrnych pamiatok a v neposlednom rade aj miestnych kulinárskych špecialít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
FB Stupava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies