Ukrajina bude spoľahlivým partnerom pri tranzite ropy a plynu

NETKY.SK • 17 Jún 2011, 14:41 • 2 min
Ukrajina bude spoľahlivým partnerom pri tranzite ropy a plynu

Ukrajina bude spoľahlivým partnerom pri tranzite ropy a plynu

slovakia

left justify in out

img

Prezident SR Ivan Gašparovič rokoval dnes v Bratislave s ukrajinským prezidentom Viktorom Janukovyčom okrem politických tém aj o energetike a o hospodárskej spolupráci oboch krajín.
      "Dôraz sme kládli na oblasť energetiky, kde sme hovorili aj o možnostiach jadrovej energetiky v budúcnosti. Veľmi ma potešilo, keď ma pán prezident Janukovyč ubezpečil, že Ukrajina bude spoľahlivým partnerom v oblasti tranzitu ropy a plynu cez územia Ukrajiny a Slovenska do Európy," uviedol dnes na tlačovej konferencii po skončení rokovania prezident Gašparovič.
      "Konštatovali sme zároveň, že vzájomný obchod medzi Ukrajinou a Slovenskom sa vracia na úroveň pred ekonomickou krízou, keď bol na úrovni takmer 1,3 miliardy eur," priblížil prezident SR.
      Ukrajinský prezident pozval slovenské subjekty na účasť na modernizácii tranzitných systémov ropy a plynu na Ukrajine. Informoval, že so slovenským prezidentom Ivanom Gašparovičom sa dohodol, že na jar budúceho roku sa zorganizuje zasadnutie medzivládnej komisie pre ekonomickú spoluprácu. "Prioritnými otázkami bude dopravno-tranzitná sféra, energetika a cezhraničná spolupráca. Hovorili sme taktiež o vytvorení spoločnej pracovnej skupiny expertov, ktorí budú pracovať na témach týkajúcich sa ropy a plynu," spresnil Janukovyč.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies