Koľko ľudí presvedčila očkovacia prémia?

NETKY.SK • 17 December 2021, 14:19 • 2 min
Koľko ľudí presvedčila očkovacia prémia?

BRATISLAVA - Na motivačné opatrenia vyčlenila vláda 29,8 milióna eur. Približne 80 % financií išlo občanom, 12 % zdrojov na propagáciu, 6 % televízii a 2 % na systém na registráciu, overovanie a call centrum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Očkovacia prémia výraznejšie ovplyvnila 13,5 % obyvateľov. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre Ministerstvo financií (MF) SR. Do očkovacej prémie sa zapojilo 1,4 milióna obyvateľov.

 

img

 

„Výhry v rozmedzí do 20 miliónov boli vyplatené 100 000 ľuďom. V rámci vyhodnotenia faktorov, ktoré ovplyvňovali možnosť zaočkovať sa, sa vyjadrilo 13,5 % zaočkovaných obyvateľov, že ich výraznejšie ovplyvnila očkovacia lotéria a veľmi ovplyvnila 8 %," uviedol dátový analytik Pavol Škápik.

 

Prečítajte si tiež: Ján Mikas žiada ľudí, aby neprepadali ilúzii

 

Pokračoval, že faktorov, ktoré ovplyvňovali ľudí, bolo viacero. „Zisťovali sme viaceré faktory, najdôležitejším boli rodina, zdravie či možnosti obmedzenia cestovania," konštatoval.

 

img

 

Do sprostredkovateľského bonusu sa prihlásilo približne 80 000 sprostredkovateľov, ktorým vyplatili 3,6 milióna eur. „Veľa ľudí vedelo o tom, že očkovanie je stratégia boja proti pandémii. Sprostredkovateľský bonus bol spôsob, ako sa dostať bližšie do domácností, komunikovať medzi známymi a nájsť spôsob, ako informovať okolie," komentovala generálna tajomníčka služobného úradu MF SR Veronika Gmiterko. Dosah kampane bol podľa nej nad ich očakávania.

 

Možno vás zaujme: Vláda investuje milióny do liekov proti ochoreniu COVID-19

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies