Uganda je pobúrená z návrhu vlády na súťaž krásy žien plnších tvarov

NETKY.SK • 7 Február 2019, 12:18 • 2 min
Uganda je pobúrená z návrhu vlády na súťaž krásy žien plnších tvarov

KAMPALA - Feministické aktivistky a aktivistov v Ugande pobúril návrh tamojšieho ministerstva turizmu usporiadať súťaž krásy nazvanú Zaoblená Miss Uganda, ktorý rezort predložil v snahe prilákať do tejto africkej krajiny viac zahraničných návštevníkov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA

slovakia

left justify in out

Podľa ugandkých feministiek minister len demonštruje patriarchálne presvedčenie, že ženy sú predmety alebo tovary, ktoré sa nakupujú a predávajú. 

 

"Máme prirodzene obdarené dievčatá. Koncept (súťaže) spočíva vo využití tohto prirodzeného daru... na posilnenie cestovného ruchu. povedal minister turizmu Godfrey Kiwanda.

 

 

Avizovanú súťaž odsúdil aj vrchný predstaviteľ ugandskej anglikánskej cirkvi. Podľa neho ide o nechutný prejav vykorisťovania, ktorý je hanbou pre ugandské rodiny i celú krajinu. Minister je ale názoru, že došlo iba k nedorozumeniu.

 

"Aktivisti nepochopili náš koncept. Prirodzenosť Afričanov je jedinečná a máme atraktívne telá," uviedol.

 

Nápad na takúto súťaž, ktorá by bola oslavou plnších postáv, v podstate odporuje normám Západu, kde musia byť účastníčky podobných súťaží veľmi štíhle.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies