V piatich vodomerných staniciach na východe naďalej pretrváva III. stupeň povodňovej aktivity

NETKY.SK • 15 Október 2020, 09:17 • 2 min
V piatich vodomerných staniciach na východe naďalej pretrváva III. stupeň povodňovej aktivity

KOŠICE 15. október (SITA) – V piatich vodomerných staniciach na východe naďalej pretrváva III. stupeň povodňovej aktivity.

slovakia

left justify in out

Ide o stanice v Jaklovciach, Kysaku, Košiciach, Košických Oľšanoch a Ždani. Agentúru SITA o tom informovala Dorota Simonová z odboru Hydrologické monitorovanie, predpovede a výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Košice.

 

Uverejnil používateľ Prezídium Hasičského a záchranného zboru Streda 14. októbra 2020


„V priebehu utorka ešte na väčšine územia pršalo. Zrážková činnosť začala na našom území v noci slabnúť a do dnešného rána zrážky ustali. Aktuálne k 6:00 na Latorici, Uhu, dolnom Laborci a Bodrogu je výrazný vzostup, na dolnom Hornáde a Bodve je ustálenosť pri vysokom vodnom stave, na ostatných tokoch východného Slovenska je pokles až výrazný pokles vodných hladín,“ uviedla Simonová.

Podľa predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakáva SHMÚ v dolnej časti povodia Bodrogu vzostup z dotekania aj z ukrajinskej časti povodí, na ostatných tokoch východného Slovenska ustálenosť až pokles vodných hladín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies