Ukrajinského oligarchu Kolomojského obvinili zo sprenevery

NETKY.SK • 8 September 2023, 09:38 • 2 min
Ukrajinského oligarchu Kolomojského obvinili zo sprenevery

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno navrhol, aby sa korupcia v čase vojny považovala za vlastizradu. V ostatnom období zbavil funkcie viacerých úradníkov obvinených z úplatkárstva.

slovakia

left justify in out

Ukrajinský protikorupčný úrad v utorok obvinil oligarchu Ihora Kolomojského zo sprenevery financií z banky, ktorú pomáhal založiť. Obvinenie prišlo iba niekoľko dní po tom, ako bol oligarcha vzatý do väzby pre obvinenia z podvodu a legalizácie majetku získaného trestnou činnosťou. 

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad (NABU) vyhlásil, že Kolomojského a ďalších piatich ľudí podozrieva zo sprenevery financií banky v celkovej výške viac ako 9,2 miliardy ukrajinských hrivien (takmer 250 miliónov dolárov).

"Vyšetrovanie preukázalo, že v januári až marci 2015 (Kolomojskyj) vypracoval plán na zmocnenie sa prostriedkov PrivatBanky," uvádza NABU.

Kolomojskyj v minulosti patril k podporovateľom Zelenského, krátko zastával úrad gubernátora Dnepropetrovskej oblasti a istý čas patril k najbohatším ľuďom v štáte. Zelenskyj pred nástupom do úradu prezidenta pôsobil ako herec a komik a vystupoval tiež v televízii vlastnenej Kolomojským.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TERAZ, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies