Cheesecake plný čokolády

NETKY.SK • 22 Január 2023, 12:00 • 2 min
Cheesecake plný čokolády

Pripraviť dokonalý cheesecake je tak trochu umenie. Musíte staviť na kvalitné suroviny a trpezlivosť. Cheesecake je totiž lepšie piecť dlhšiu dobu na nižšiu teplotu. Kombinácia opatrného zaobchádzania, poctivých surovín a čokolády vám zaručí dokonalý zážitok.

slovakia

left justify in out

Čokoládový cheesecake

 

Suroviny

Cesto:

150 g hladká múka

100 g práškový cukor

75 g maslo

1 vajce

štipka soli

 

Krém:

350 g čokoláda na varenia - aspoň 52%

300 g mascarpone alebo nízkotučný tvaroh

150 g kyslá smotana

1 čokoládový puding v prášku

4 vajcia

 

Postup

Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajciami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu. Cesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku. Pečieme na 180°C asi 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať. 

 

Dobrú chuť!

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies