Cena za práce na košickom krematóriu stúpla o ďalších viac ako 220.000 eur

NETKY.SK • 2 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Cena za práce na košickom krematóriu stúpla o ďalších viac ako 220.000 eur

KOŠICE - Cena za práce na košickom krematóriu opäť stúpla, tentoraz o viac ako 220.000 eur s DPH. Dôvodom sú nepredvídané práce. Vyplýva to z tretieho dodatku k zmluve o dielo uzavretého medzi Správou mestskej zelene (SMsZ) a zhotoviteľom prác, ktorý je zverejnený na webovej stránke SMsZ.

slovakia

left justify in out

Práce mali pôvodne stáť takmer 1,64 milióna eur s DPH. Doposiaľ uzavretými dodatkami je cena vyššia o viac ako 590.000 eur, čo predstavuje necelých 2,23 milióna eur. Uvedený tretí dodatok bol podpísaný v závere apríla. S dofinancovaním krematória počíta aj rozpočet mesta na tento rok, ktorý mestské zastupiteľstvo schválilo uplynulý týždeň. Na riešenie havarijnej situácie poslanci vyčlenili minulý rok v júni z rezervného fondu sumu 1,45 milióna eur.

 

S rekonštrukciou havarijného stavu strechy krematória začali vlani v polovici októbra po tom, ako sa v apríli v exteriéri pri jeho hlavnom vchode prepadol kus výstuže. V dôsledku toho sa uvoľnila sutina a časť drevenej konštrukcie. Rekonštrukcia zahŕňa aj ďalšie práce. Hovorca SMsZ Peter Sasák koncom februára uviedol, že podľa predpokladov by sa smútočné obrady mohli v budove krematória opäť vykonávať v druhej polovici júla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies