Ufa poslala Ružičku na farmu do Torosu

NETKY.SK • 24 September 2013, 09:26 • 2 min
Ufa poslala Ružičku na farmu do Torosu

UFA - Vedenie klubu Kontinentálnej hokejovej ligy Salavat Julajev Ufa preradilo slovenského útočníka Štefana Ružičku do farmárskeho tímu Toros Neftekamsk.

slovakia

left justify in out

Keďže 28-ročný krídelník má v Ufe jednocestnú zmluvu, Salavat Julajev ho najskôr zaradil na listinu nechránených hráčov. Počas 48 hodín však neprejavil snahu získať ho žiaden z klubov KHL a Ružička putoval do Neftekamska, ktorý pôsobí vo Vyššej lige.

Hráčovho agenta Nikolaja Tiščenka tento krok vedenia Ufy rovnako ako hráča poriadne zaskočil. "Je to jeden z najúspešnejších hráčov klubu, ťahal ho dopredu, a sťahuje sa na farmu. Nie sú mi jasné dôvody trénerovho rozhodnutia. Neexistuje na tento krok športové vysvetlenie, veď Jurzinov práve vyhodil jedného z najlepších hráčov tímu. Ružička je v šoku a nechápe, prečo sa ho snažili odstrániť takým ponižujúcim spôsobom. Každý snáď chápe, že šikovný hráč ako Ružička dlho bez práce nezostane, situácia bude jasnejšia koncom týždňa," povedal podľa webu championat.com pre agentúru Itar-Tass Nikolaj Tiščenko. 

Ružička prišiel do Ufy v minulej sezóne zo Spartaka Moskva. Za Salavat Julajev v ročníku 2012/2013 odohral 21 stretnutí, v ktorých strelil šesť gólov a pridal deväť asistencií. V tejto sezóne v siedmich dueloch nazbieral štyri body (2+2). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies