Cestovanie do susednej Českej republiky bude o niečo jednoduchšie! Pri vstupe nepotrebujete deklarovať žiadne potvrdenia

NETKY.SK • 23 Jún 2021, 10:19 • 2 min
Cestovanie do susednej Českej republiky bude o niečo jednoduchšie! Pri vstupe nepotrebujete deklarovať žiadne potvrdenia

BRATISLAVA - Česká republika zaradila Slovensko s platnosťou od utorka 22. júna medzi krajiny s nízkym rizikom nákazy koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke. Z pohľadu Českej republiky sú menej rizikové aj všetky susedné krajiny Slovenska s výnimkou Ukrajiny.


V praxi sa teda Slováci nemusia pri príchode do Českej republiky preukazovať negatívnym výsledkom testu a ani nastupovať do karantény.

 

„Cudzinci, ktorí môžu pricestovať do Českej republiky, sú povinní i naďalej dodržiavať epidemiologické pravidlá v súlade s cestovateľským semaforom. Rovnako ako doteraz musia (okrem prichádzajúcich zo zelených krajín) vyplniť príjazdový formulár, absolvovať test pred príchodom, poprípade po príchode, resp. samoizoláciu,“ uvádza rezort diplomacie na svojom webe.

 

Mohlo by vás zaujímať: Od budúceho týždňa sa pripravte na kontroly na hraniciach. Ak nesplníte túto podmienku, domov sa nedostanete!

Pri ceste do Českej republiky je potrebné dodržiavať tamojšie protipandemické pravidlá a opatrenia. Medzi ne patrí najmä povinnosť nosenia respirátorov vo vnútorných priestoroch všetkých budov, čakární či zastávok.

 

Z pohľadu Slovenska je Česká republika zaradená medzi zelené krajiny, teda tie, v ktorých je riziko nákazy nízke.
 

Prečítajte si tiež: Pozrite si, aké opatrenia platia v okolitých krajinách V4 a Rakúsku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies