Serie A: Milánske kluby na úvod víťazne, Juventus iba s remízou

NETKY.SK • 24 August 2021, 11:09 • 2 min
Serie A: Milánske kluby na úvod víťazne, Juventus iba s remízou

TALIANSKO – Milan Škriniar skóroval prvý gól Interu v tejto sezóne, Ronaldo s neuznaným gólom v záverečných minútach.

slovakia

left justify in out

Majstrovský Inter na úvod fantasticky

Nerazzurri si v 1. kole Serie A hladko poradili s FC Janovom a zvíťazili rozdielom triedy 4:0. Nová sezóna bez veľkých mien zostáva pre fanúšikov Interu veľmi záhadná. 

 

Po odchode hviezdneho trénera Antónia Conteho a superhviezd ako Romelu Lukaku a Hakimi bude zaujimavé sledovať, kam to dokáze minuloročný majster vytiahnuť.

 

Conteho nahradil bývalý tréner Lazia Simone Inzaghi, na hrotovú pozíciu prišiel posilniť káder Interu veterán Edin Džeko. Hakimiho pozíciu by mal nahradiť Holanďan Denzel Dumfries a z červenej strany Milána prišiel skvelý tvorca hry Hakan Čalhanoglu.

 

Čalhanoglu sa okamžite pripomenul, keď na prvý gól Interu úspešne asistoval. Po jeho rohovom kope sa presadil náš slovenský stopér Milan Škriniar

 

Druhý gól Interu pridal sám Hakan, ktorý sa nádhernou strelou presadil a ozdobil svoj debut v drese Nerazzurri

 

O ďalšie dva góly sa postaral Arturo Vidal, ktorý najprv sám zvýšil na 3:0 a potom nádherným centrom našiel Džeka, ktorý chladnokrvne spečatil zápas na finálnych 4:0.

 

 

Ronaldo poriadne oslávil, no jeho gól vyvrátil systém VAR

Zápas medzi Juventusom a Udinese sa zo začiatku javil ako jasná záležitosť pre starú dámu, ale nakoniec z toho bola prekvapivá deľba bodov. 

 

Už po prvej polhodine hry Juventus viedol 2:0, skóre otvoril Dybala a na druhý gól Cuadrada Argentínčan asistoval.

 

V druhom polčase dostal zápas nový náboj, po chybe brankára Juve Wojciecha Szczesneho sa Udinese podarilo vyrovnať z pokutového kopu. 

 

Szczesny zažil naozaj katastrofálny druhý polčas a po ďalšej jeho chybe vyrovnal bývalý hráč Barcelony Gerard Deulofeu

 

Záver zápasu bol naozaj hektický, posledné sekundy zápasu priniesli poriadny tlak Juventusu a v záverečných sekundách vyrovnal striedajúci Cristiano Ronaldo

 

Ronaldo si vyzliekol dres a svoj gól poriadne oslávil, ale radosť mu nakoniec prekazil systém VAR a zápas sa tak skončil nerozhodne 2:2.

 

 

AC víťazne aj bez Ibrahimoviča

Najväčšia hviezda Rossoneri ešte stále nieje fit po zranení z konca minuloročnej sezóny. Na jeho pozícii nastúpila nová posila Olivier Giroud, ale ten sa po výbornej príprave v prvom zápase presadiť nedokázal.

 

Úvodnú šancu nepremenil šikovný Rafael Leao, ktorého delovku famózne vychytal brankár Audero. Krátko nato sa po chybe ľavého obracu dostal k lopte kapitán Calábria a ten našiel v šestnástke maličkého Brahima Diaza, ktorý prízemnou strelou prekonal Audera.

 

Skvelý výkon predviedla nová posila AC Mike Maignan, ktorý si v prvom zápase dokázal udržať čisté konto a predviedol niekoľko fantastických zákrokov. Ak si tento štandard Mike udrží, tak fanúšikom AC možno strata milovaného Gigia až tak prekážať nebude.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies