UEFA zvažuje nový formát prestížnej Ligy majstrov

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 18:08 • 2 min
UEFA zvažuje nový formát prestížnej Ligy majstrov

NYON – Európska futbalová federácia UEFA uvažuje nad zmenou formátu prestížnej Ligy majstrov. Podľa predbežných plánov, by malo hrať skupinovú fázu tejto súťaže menej tímov.

slovakia

left justify in out

Jedným z návrhov je viac vyraďovacích kôl, čo by viedlo k dvom skupinám po osem tímov. Aktuálny formát má osem skupín a v každej sú štyri tímy.

Súčasná štruktúra súťaže sa nebude meniť do konca sezóny 2017/18, keďže vtedy vyprší aktuálna zmluva na televízne práva. Liga majstrov bola predstavená v roku 1992, keď nahradila Európsky pohár, ktorý pozostával len z vyraďovacích súbojov.

Dnešný formát Ligy majstrov zahŕňa tri kvalifikačné predkolá, po ktorých nasleduje ešte jedno play-off kolo a všetky zápasy sa hrajú na odvety. Nasleduje skupinová fáza, v ktorej sa predstaví 32 tímov rozdelených do ôsmich skupín. Do osemfinále, ktoré sa hrá už vyraďovacím spôsobom, postupujú dva najlepšie umiestnené tímy z každej skupiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies