Zahanbená Chelsea! Po nevídanom debakli sa vlna kritika zniesla na hlavu talianskeho kouča

NETKY.SK • 11 Február 2019, 10:14 • 2 min
Zahanbená Chelsea! Po nevídanom debakli sa vlna kritika zniesla na hlavu talianskeho kouča

Londýn - Kormidelník Chelsea Londýn po nedeľňajšom debakli 0:6 na ihrisku obhajcu titulu najvyššej anglickej futbalovej súťaže Manchestru City naznačil, že jeho pozícia môže byť vratká. Maurizio Sarri sa iba bezmocne prizeral, ako domáci urobili s jeho tímom rýchly proces, keď už po 25 minútach viedli 4:0 a v ďalšom priebehu skóre ešte prikrášlili. Hetrikom sa blysol argentínsky útočník Sergio Agüero.

slovakia

left justify in out

"Neviem, treba sa spýtať funkcionárov klubu," krčil plecami 60-ročný taliansky tréner na pozápasovej tlačovej konferencii pri odpovedi na otázku, či cíti hrozbu predčasného konca na lavičke po iba ôsmich mesiacoch pôsobenia v klube zo Stamford Bridge. Ten pod jeho vedením zatiaľ nenapĺňa predsezónne ambície, v Premier League mu patrí až šiesta priečka v tabuľke, ktorá by na konci súťaže negarantovala "The Blues" ani miestenku v Európskej lige.

 

"Som znepokojený zo zlého výkonu môjho mužstva, ostatné veci som sa naučil vo futbale neriešiť. Trénerské remeslo je vždy riskantné," dodal Sarri, ktorý prišiel do Chelsea vlani v lete z SSC Neapol, kde pôsobil od roku 2015.

 

Jeho tím utrpel koncom januára debakel 0:4 na ihrisku Bournemouthu, čo bola najtrpkejšia prehra Chelsea u súpera v lige od roku 1996. V nedeľu londýnsky klub stanovil nový negatívny míľnik, pripísal si najvyššiu prehru v rámci všetkých súťaží od roku 1991. Jednou z jej príčin bola slabá defenzívna činnosť mužstva a inkasovaný gól už vo 4. minúte. "Bol to hlúpy gól. Chceli sme sa po ňom skonsolidovať, ale kopili sme chybu na chybu proti nesprávnemu súperovi. Ten hral naozaj fantasticky a využil každé naše zaváhanie," poznamenal Sarri.

 

Mužstvo jeho náprotivka Pepa Guardiolu dalo hosťom školenie z efektivity a po výhre 6:0 sa dostalo na čelo tabuľky pred FC Liverpool vďaka lepšiemu skóre ako majú "The Reds". LFC má o zápas menej. Boj o titul sľubuje drámu, reálne v hre je aj tretí Tottenham Hotspur, ktorý na duo lídrov stráca päť bodov.

 

"Bol to náš najlepší výkon v tejto sezóne. Hráčom patrí absolutórium za to, s akým nastavením nastúpili do zápasu. Zvyčajne po dosiahnutí úspechu nastáva uspokojenie, ale to nie je náš prípad. Vlani sme vyhrali titul s jasným náskokom a ziskom 100 bodov, ale žiadny ústup z pozícií neprichádza. Sme na špici tabuľky a to ma teší, ale dôležité zápasy nás ešte len čakajú," vyznal sa Guardiola, ktorého zverenci sa v rámci PL predstavia najbližšie 27. februára doma proti West Hamu. Liverpool čaká o tri dni skôr najväčšie anglické derby na Old Trafford s domácim Manchestrom United.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies