Uber poskytne pracovníkom nakazeným koronavírusom 14 dní platenej dovolenky

NETKY.SK • 8 Marec 2020, 16:08 • 2 min
Uber poskytne pracovníkom nakazeným koronavírusom 14 dní platenej dovolenky

BRATISLAVA - Americká firma Uber, ktorá podniká pri preprave osôb prostredníctvom mobilnej aplikácie a v donáške potravín, oznámila, že poskytne vodičom a ľuďom pracujúcim v donáške 14 dni platenej zdravotnej dovolenky, ak sa nakazia koronavírusom alebo budú musieť dodržiavať karanténu. Ide o zmenu politiky firmy, ktorej pracovníci sú prevažne samostatne zárobkové osoby bez nároku na takéto dávky. Informuje o tom portál cnn.com.

slovakia

left justify in out

"Podporujeme vodičov a pracovníkov v donáške, u ktorých sa zistí vírus COVID-19, alebo sa na nich vzťahuje karanténa vyhlásená úradom verejného zdravotníctva," uviedol vo vyhlásení viceprezident firmy Andrew Macdonald. "Vodiči a pracovníci v donáške v takýchto situáciách dostanú odmenu za prácu na obdobie do 14 dní," konštatoval.

 

img

 

Firma však neinformovala, koľko peňazí dostanú pracovníci, ktorí budú potrebovať zdravotnú dovolenku.

Konkurenčná spoločnosť Lyft vo vyhlásení tiež oznámila, že "poskytne financie vodičom, ak sa u nich zistí COVID-19, alebo im úrad verejného zdravotníctva uloží individuálnu karanténu". Bližšie to však firma nekonkretizovala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies