Elon Musk tvrdí, že už prepustil takmer 80% pôvodného personálu Twitteru

NETKY.SK • 19 Apríl 2023, 18:15 • 2 min
Elon Musk tvrdí, že už prepustil takmer 80% pôvodného personálu Twitteru

SAN FRANCISCO - Spoločnosť Twitter prešla výraznými personálnymi zmenami. Z pôvodných 8 000 zamestnancov v Twitteri pracuje údajne už len 1 500. Oznámil to Elon Musk v nedávnom rozhovore.

slovakia

left justify in out

Elon Musk prepustil na Twitteri viac ako 6 000 ľudí, odkedy prevzal túto spoločnosť. Povedal to v nedávnom rozhovore pre BBC.

 

Musk v rozhovore uviedol, že táto platforma sociálnych médií má v súčasnosti len 1500 zamestnancov, čo je značne menej ako 8 000 zamestnancov, ktorí boli zamestnaní v čase jeho nadobudnutia. Tento pokles predstavuje približne až 80% zamestnancov spoločnosti.

 

„Nie je to moc zábavné a niekedy to môže byť bolestivé,“ povedal miliardársky generálny riaditeľ britskej vysielacej spoločnosti vo svojej pracovni v San Franciscu.

 

Druhý najbohatší človek na svete povedal, že táto drastická akcia bola potrebná, keď vstúpil na palubu. Spoločnosť totiž čelí negatívnej situácii peňažných tokov vo výške 3 miliárd USD. „Kvôli tomu zostávajú Twitteru už len asi štyri mesiace života," odhadol Musk.

 

img

niektoré kontroverzné tweety Elona Muska

 

„Toto nie je starostlivá [alebo] bezstarostná situácia. Je to ako, keď sa celá loď potopí, tak nikto už nebude mať prácu,“ povedal Musk, ktorý odkúpil Twitter za 44 miliárd minulý október.

 

Po prvotnej ponuke prevziať spoločnosť v apríli 2022, sa pokúsil dostať z dohody, citujúc obavy o to, koľko fake účtov majú automatizovaní boti. Odvtedy radikálne zrevidoval Twitter prepúšťaním vrcholových vedúcich pracovníkov, uvoľňovaním pracovných miest a prijímaním nových zásad týkajúcich sa overovania alebo označovania účtov používateľov. Od tej doby sa dá povedať, že Twitter zažíva úpadok, a taktiež sa naňho začína vracať čoraz viac inzerentov, povedal Musk pre BBC. Musk sa tiež zaviazal, že po námietkach BBC zreviduje túto značku britského vysielateľa z „financovaný vládou“ na „financovaný verejným spôsobom“. Označenie bolo pridané počas víkendu a BBC protestovala proti tomuto kroku, pričom uviedla, že ,,je a vždy bola nezávislá." „Sme financovaní britskou verejnosťou prostredníctvom licenčného poplatku,“ uviedla BBC v tom čase.


Musk sa tiež zameral na americkú kontrolu sociálnej siete TikTok a povedal, že aj keď nie je používateľom Čínou vlastneného TikToku, tak je zvyčajne proti zakazovaniu a cenzurovaniu vecí. „Myslím si, že by to pomohlo Twitteru, ak by bol TikTok zakázaný, pretože potom by ľudia trávili viac času na Twitteri a menej na TikToku,“ zamyslel sa Musk. „Aj keď by to pomohlo Twitteru, tak vo všeobecnosti by som bol proti zákazovaniu vecí."


Musk počas pohovoru tiež zavtipkoval, že už nie je generálnym riaditeľom Twitteru, pretože ho nahradil jeho pes Floki. Celý rozhovor si môžete pozrieť v následovnom videu. Musk rozpráva o Twitteri od cca. 3. minúty rozhovoru.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies