Finančník Martin Kvietik opäť pohorel!

NETKY.SK • 13 Január 2022, 10:51 • 2 min
Finančník Martin Kvietik opäť pohorel!

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Maroš Žilinka nezistil dôvody na zrušenie obvinenia finančníka Martina K., ktorý je trestne stíhaný pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so Slovenským pozemkovým fondom

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z vyjadrenia hovorcu Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibora Skladana. Informoval o tom portál TV Joj noviny.sk.

 

img

 

Návrhu obvineného na postup podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, podanému vo vzťahu k právoplatným uzneseniam o vznesení obvinenia, nevyhovel generálny prokurátor 22. decembra 2021. „Predmetná trestná vec je v štádiu prípravného konania. Vo veci sa naďalej realizuje vyšetrovanie, ktoré vedie Národná kriminálna agentúra (NAKA), odbor Západ," spresnil hovorca.

 

img

 

Doplnil, že k prípadnému ukončeniu vyšetrovania a k času podania obžaloby sa Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nemôže presne vyjadriť. „Stále prebiehajú vyšetrovacie úkony," podotkol Skladan.

 

Martin Kvietik, ktorý v kauze Dobytkár čelí obžalobe, sa nachádza stále vo väzbe. Obvinená bývalá šéfka SPF Gabriela Bartošová, rovnako ako bývalý riaditeľ reštitúcií SPF Pavol Rohaľ sú po decembrovom prepustení z väzby stíhaní na slobode.

 

NAKA zadržala 19. mája 2021 osem osôb pre korupčnú trestnú činnosť súvisiacu so SPF, sedem z nich obvinila. Išlo o policajné akcie s krycími názvami Latifundista a Feudál. Osoby sú obvinené z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prijímania úplatku, podplácania a zneužívania právomocí verejného činiteľa.

 

Prečítajte si: Súd potvrdil predĺženie väzby finančníkovi Martinovi Kvietikovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies