Počasie na tento týždeň nás nepoteší

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 08:25 • 2 min
Počasie na tento týždeň nás nepoteší

Traja zamrznutí muži, Pankrác, Servác, Bonifác, nesklamali, "vybavili" nám poriadne chladný týždeň.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje, že nás dnes čaká poriadne silný vietor. Dokonca vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí pre Bratislavský, Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj od polnoci. Pre niektoré okresy Košického, Prešovského a Banskobystrického kraja bude výstraha pred silným vetrom platiť aj v utorok (14.5.) do 14.00 h. "Miestami sa očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 65 – 85 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia. Napriek tomu, že podobný vietor je v tomto čase bežný, mali by sme myslieť na to, že môže spôsobiť škody.

 

img

 

Žiaľ, nemôžeme povedať, že nasledujúce dni sa bude počasie vylepšovať. Zachová si podobný charakter ako to dnešné. Bude chladno, veterno a daždivo. Zajtra sa dokonca lokálne očakávajú aj výdatné zrážky, miestami aj búrky. Najvyššia denná teplota by mala vystúpiť na 7 až 15 stupňov, na východe Podunajskej nížiny, v južnej polovici stredného a väčšinou aj na východnom Slovensku 15 až 23 stupňov. Vďaka silnému vetru a dažďu však predpokladáme, že pocitová teplota bude nižšia.

 

img

 

V nasledujúcich dňoch teplota klesne. Zajtra očakávame najvyššiu dennú teplotu na úrovni 7 až 13 stupňov, na juhu stredného Slovenska, v Above a na Zemplíne väčšinou 13 až 18 stupňov. Ďalšie dni sa udrží v podobnom rozmedzí, stále však hrozia prehánky, búrky a silný vietor, takže jarné počasie si tento týždeň pravdepodobne neužijeme.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies