Udeľovanie cien Grassroots Gala 2023: Cena pre najlepšieho hráča do 19 rokov bola udelená Leovi Sauerovi

NETKY.SK • 12 Február 2024, 10:10 • 2 min
Udeľovanie cien Grassroots Gala 2023: Cena pre najlepšieho hráča do 19 rokov bola udelená Leovi Sauerovi

ŠAMORÍN - Už šiesty rok v rámci amatérskeho a mládežníckeho futbalu počas Gala Grassroots oceňuje Slovenský futbalový zväz najlepších amatérov, futbalových nadšencov, rekordérov, ale aj talentovaných mladých hráčov a hráčky, trénerov i rozhodcov. Novinkou Gala Grassroots večera 2O23 bolo ocenenie najlepších amatérskych klubov v jednotlivých regiónoch.

slovakia

left justify in out

Sklenenú kopačku za prvenstvo v kategórii „Talent“ si prevzalo desať najlepších futbalistov a futbalistiek v desiatich mládežníckych kategóriách. Organizátori vyhodnotili víťazov štyroch kategórií v školských súťažiach (od 10 do 13 rokov) víťazov šiestich kategórií v klubových súťažiach (od 15 do 19 rokov) v sezóne 2022/23. 

 

kategóriách U10 chlapcov a WU10 dievčat sa o držiteľoch trofejí rozhodovalo na základe výkonov na finálových turnajoch o majstra Slovenska v rámci projektu McDonald‘s Cup 2022/23. Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotili krajskí grassroots koordinátori a zástupcovia technického úseku SFZ. 

 

V kategóriách U13 chlapcov a WU13 dievčat, sa o držiteľoch trofejí rozhodovalo na základe výkonov na finálových turnajoch o majstra Slovenska v rámci projektu Školský pohár SFZ 2022/23. Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotili krajskí grassroots koordinátori a zástupcovia technického úseku SFZ. 

O víťazoch v kategóriách žiaci U15, Futbalista roka do 17 rokov a Futbalista roka do 19 rokov rozhodovali športoví riaditelia mládeže v akadémiách, hlavní tréneri chlapčenských mládežníckych reprezentačných výberov Slovenska a zástupcovia technického úseku SFZ. 

 

O víťazkách kategórií žiačky WU15, Futbalistka roka do 17 rokov a Futbalistka roka do 19 rokov rozhodovali tréneri ženských dorasteneckých tímov vo všetkých kluboch na Slovensku, hlavní tréneri dievčenských mládežníckych reprezentačných výberov Slovenska, hlavný tréner ženskej futbalovej reprezentácie Slovenska a zástupcovia technického úseku SFZ.

 

Víťazi ankety - školské súťaže

Talent WU10: Lea MÁČAIOVÁ (ZŠ Nábrežná 95, Nové Zámky)
Talent U10: Lukáš KOVÁČ (ZŠ Mlynská 50, Senec)
Talent WU13: Michaela BAŇACKÁ (ZŠ Lúčna 826, Vranov nad Topľou)
Talent U13: Marko ŠKRABALA (ZŠ Lúčna 826, Vranov nad Topľou)

 

Víťazi ankety - klubové súťaže

Talent WU15: Victoria HAVALEC (MFK Ružomberok)
Talent U15: Adam RAJNOHA (MŠK Žilina)
Futbalistka roka WU17: Sára STRAKOVÁ (AS Trenčín)
Futbalista roka U17: Samuel DIKOŠ (FC Groningen / Holandsko)
Futbalistka roka WU19: Karolína BAYEROVÁ (1. FC Slovácko / Česko)
Futbalista roka U19: Leo SAUER (Feyenoord Rotterdam / Holandsko)

 

Víťazi ankety - kategória muži

Renáto MESZLÉNYI
Klub: FK Močenok
Liga: VIII. liga GA – ŠA
Počet gólov: 65

 

Víťazi ankety - kategória ženy

Nóra LELOVICS
Klub: KFC Komárno
Liga: II. liga – Ženy
Počet gólov: 54

 

Kompletný zoznam ocenených na galavečeri Grassroots si môžete pozrieť na webstránke SFZ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SFZ, Foto: SFZ (na titulnej foto preberá cena za víťaza hlavnej kategórie Futbalista roka do 19 rokov Lea Sauera jeho otec Július Sauer)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies