Andrejovi Kiskovi hrozí obžaloba

NETKY.SK • 18 Január 2022, 07:26 • 2 min
Andrejovi Kiskovi hrozí obžaloba

BRATISLAVA - Bývalý prezident Slovenskej republiky už viac ako dva roky čelí obvineniu z pokračujúceho zločinu daňového podvodu, ktorého sa vraj dopustil v rokoch 2013 a 2014 ako jeden z konateľov spoločnosti KTAG. Tá si vykazovala do nákladov výdavky na prezidentskú kampaň. Daňový úrad to však neuznal a peniaze museli doplatiť.

slovakia

left justify in out

Po tom, ako vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) nedávno dokončil vyšetrovanie, posunuli prípad Krajskej prokuratúre v Prešove. „Vyšetrovateľ NAKA doručil dňa 13. januára 2022 na Krajskú prokuratúru Prešov spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor vykonávajúci v tejto veci prokurátorský dozor po jeho preskúmaní rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedol za prokuratúru Marián Spišák.

 

img

 

Kiska od začiatku tvrdí, že je nevinný. Celý prípad vníma ako vykonštruovaný. Vyhlásil, že cieľom vymyslenej kauzy je jeho diskreditácia. Spolu s ním čelí obvineniu aj podnikateľ Eduard Kučkovský. Niekdajšia hlava štátu upozornila, že dvaja vyšetrovatelia v minulosti odmietli vzniesť obvinenie v tejto kauze. „Preto ich vymenili. Našli si tretieho,“ dodal Kiska. 

 

Prečítajte si tiež: Fico a Mikulec sa pustili do seba kvôli Bödörovi

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies