Údajný vojak z Afganistanu vylákal od Slovenky stovky eur

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 16:28 • 2 min
Údajný vojak z Afganistanu vylákal od Slovenky stovky eur

BRATISLAVA/KOMÁRNO - Podvodník, ktorý tvrdil, že je vojak z Afganistanu, vylákal cez internet od 58-ročnej ženy z okresu Komárno skoro 1 800 eur.

slovakia

left justify in out

Žena sa príbuzným zdôverila, až keď chcel ďalšie peniaze, ktoré však už nemala. Skontaktoval sa s ňou cez internet. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, predstavil sa jej ako 64-ročný Mark Ford a pod zámienkou zaslania väčšej sumy peňazí cez prepravnú spoločnosť vylákal od poškodenej 1 727 eur. Následne od nej chcel aj zaplatenie cla vo výške 6 529 eur. Toľko peňazí nemala, zdôverila sa s tým rodine a až vtedy pochopila, že ju údajný veliteľ z Kábulu podviedol.

 

Keďže zvyšok peňazí mu už odmietla poslať, stratila s ním kontakt. Prípad polícia preveruje a upozorňujú najmä osamelé ženy, ktoré prostredníctvom internetu komunikujú s neznámymi mužmi, aby boli opatrné a za žiadnych okolností im neposielali peniaze.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies