Čakáte na zelený pas, ktorý vám uľahčí cestovanie do zahraničia? Už čoskoro si ho budete môcť stiahnuť!

NETKY.SK • 18 Jún 2021, 06:09 • 2 min
Čakáte na zelený pas, ktorý vám uľahčí cestovanie do zahraničia? Už čoskoro si ho budete môcť stiahnuť!

BRATISLAVA - Európsky digitálny COVID pas bude občanom k dispozícii k 1. júlu. Mal by uľahčiť cestovanie medzi krajinami Európskej únie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V piatok o tom informovali štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus, štátny tajomník ministerstva financií Ľuboš Jančík, štátny tajomník ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Marek Antal a generálny tajomník služobného úradu ministerstva zdravotníctva Peter Ferjančík. Tí sa stretli na zasadnutí Strategickej komisie pre európske záležitosti.

„Dokončili sme vývoj všetkých potrebných častí IT systémov, ktoré budú slúžiť na podporu digitálneho zeleného certifikátu. V najbližších dňoch by mali prebiehať testy s tým, že by sme mali byť plne pripravený k 1. júlu,“ povedal Ferjančík.

 

Štátni tajomníci však apelovali na občanov, aby pre šíriaci sa delta variant koronavírusu obmedzili cestovanie.
 

Prečítajte si tiež: Od dnes bude cestovanie do a zo zahraničia opäť o niečo jednoduchšie! V niektorých prípadoch sa však karanténe nevyhnete



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies