Údajne napadnutý učiteľ v Paríži si útok vymyslel a zranenia si spôsobil sám

NETKY.SK • 14 December 2015, 18:09 • 2 min
Údajne napadnutý učiteľ v Paríži si útok vymyslel a zranenia si spôsobil sám

PARÍŽ - Učiteľ, ktorý tvrdil, že sa dnes v materskej škole na parížskom predmestí Aubervilliers stal obeťou útoku nožom, sa počas výsluchu priznal, že si všetko vymyslel, uviedla dnes francúzska prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Muž tvrdil, že dnes ráno naňho nožom a potom rezačom zaútočil maskovaný páchateľ, pričom pri útoku vykrikoval, že koná v mene Dáišu, čo je arabská skratka pre extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS). V dôsledku tejto hrozby sa prípadom začala na parížskej prokuratúre zaoberať sekcia na boj s terorizmom, ako aj kriminalisti.

Podľa Davida Thomsona, novinára rozhlasovej stanice RFI, ktorý sa špecializuje na džihádistické hnutia, Islamský štát vyjadril "radosť" nad týmto útokom, avšak neprihlásil sa k nemu. Novinár pripomenul, že IS pred niekoľkými týždňami vo svojom propagandistickom dokumente pohrozil útokmi na francúzskych učiteľov.

Podľa prokuratúry sa 45-ročný muž zranil sám - porezal sa na krku a čele.


Francúzske médiá informovali, že muž sa učiteľskému povolaniu venuje 20 rokov, pričom pôsobí v oblasti školstva zameraného na deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Ako uviedol starosta Aubervilliers Pascal Beaudet, učiteľ bol obľúbený a rodičmi vysoko hodnotený.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies