Apple vyvíja inteligentné okuliare

NETKY.SK • 6 November 2019, 17:30 • 2 min
Apple vyvíja inteligentné okuliare

USA – Spoločnosť Apple plánuje spoluprácu s vývojárom hier Valve. V rámci ich spoločného projektu by mali na trh uviesť špeciálne okuliare s rozšírenou realitou.

slovakia

left justify in out

Apple je jedným z lídrov trhu s mobilnými telefónmi a inou elektronikou. Medzi ich najznámejšie produkty patrí iPhone, AppleWatch, iPad či bedrôtové slúchadlá AirPods. V roku 2020 však spoločnosť údajne plánuje rozšíriť svoju produktovú radu o špeciálne okuliare so zabudovanou virtuálnou realitou.

 

img

 

Podľa nemenovaného denníka budú okuliare pripevnené na hlavu užívateľa, ktorý sa bude môcť preniesť do virtuálneho sveta. Zariadenie by malo byť vybavené niekoľkými základnými nástrojmi. Výrobcom sa podľa zdroju stane taiwanská firma Quanta Computer a Pegatron.

 

Funkcie zariadenia

 

Zariadenie bude možné spárovať s iPhonom, vďaka čomu bude užívateľ schopný prezerať mapy, správy, hry, ale aj emaily. V okuliaroch budú tiež zabudované holografické šošovky, ktoré umožnia spojiť digitálny svet s tým skutočným.

 

img

 

Spoločnosť Apple momentálne nadväzuje spolupráce s vývojármi hier a grafickými dizajnérmi. Jej cieľom je, aby sa nová technológia stala lídrom trhu a možno neskôr nahradila aj samotný iPhone. Podobnú víziu má aj Facebook, ktorý nadviazal spoluprácu so značkou okuliarov Rayban. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies