Túžime po nich, aj keď sa sklameme: Týchto 6 vecí o vzťahoch ste možno nevedeli

NETKY.SK • 23 Júl 2018, 12:13 • 2 min
Túžime po nich, aj keď sa sklameme: Týchto 6 vecí o vzťahoch ste možno nevedeli

Človek je tvor spoločenský a vzťahy nadväzovať potrebuje, hoci sa už viackrát sklamal. Ak si prečítate týchto šesť zaujímavostí, možno im budete rozumieť o niečo lepšie.

slovakia

left justify in out

Vzťahy sú komplikovaná záležitosť. Najmä dnes, keď nemáme čas takmer na nič a sme v pravidelnom strese. A možno ich treba len o niečo lepšie pochopiť. Tu je šesť skutočností, ktoré vo vzťahoch platia.

 

Zrejme ste si všimli, že nás často priťahujú rebeli práve pre svoju neskrotnosť a nespútanosť. V začiatku vzťahu môže byť takáto črta niečím vzrušujúcim a príťažlivým, no treba si uvedomiť, že práve to, čo nás v tomto prípade očarilo prvé, bude neskôr tým, čo na svojej polovičke budeme nenávidieť.

 

Hľadáte „princa na bielom koni“ alebo „dokonalú ženu“? Zabudnite na to. Nič také totiž neexistuje, nie je žiaden „pravý“ muž ani „pravá“ žena. Na svete neexistuje človek, ktorý by k nám stopercentne zapasoval. Vzťah bude vždy o vzájomnom ovplyvňovaní a kompromisoch. A pokiaľ vám to nevyjde, máte ďalšiu šancu.

 

Ako naznačili výskumy, páry, ktoré zdieľajú spoločný majetok, účet alebo domáceho miláčika, sa rozchádzajú v priemere o 10 percent menej než tí, ktorí žiadne vzájomné záväzky nemajú.

 

V prípade vzťahov mužov a žien sa ukazuje, že zatiaľ čo ženy sú schopné venovať rovnaké množstvo energie vzťahu aj kariére, muži s tým majú problém. Tí sú totiž skôr zástancami myšlienky, že je lepšie sa najskôr zabezpečiť a potom si budovať vážne vzťahy. Je preto dôležité mať to na pamäti, aby sme partnera netlačili do niečoho, na čo sa sám necíti.

 

A čo taká vášeň? Ak ste mali dlhodobý vzťah, iste ste postrehli, že vzájomná príťažlivosť časom veľmi zoslabne. Neplatí ale, že ak nás zamilovanosť raz opustí, už sa nevráti. Podľa odborníkov je to ako na hojdačke a v rámci jediného vzťahu vášeň prichádza a odchádza pravidelne. Je preto vhodné nájsť si nové spoločné aktivity a čas iba jeden pre druhého.

 

Nenechajte sa vyviesť z miery ani zlými obdobiami. Z času na čas nimi trpí každý vzťah. Je to niečo úplne prirodzené. Nikto a nič nie je ideálny, je normálne, že občas prichádzajú aj hádky a nezhody. Dobrou správou ale je, že ako prišli, tak aj odídu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies