Turecko zvýšilo minimálnu mzdu o 30 % na 11.400 TRY

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 15:30 • 2 min
Turecko zvýšilo minimálnu mzdu o 30 % na 11.400 TRY

INSTANBUL - Turecko v utorok zvýšilo mesačnú minimálnu mzdu o 30 %. K zvýšeniu vláda pristúpila druhýkrát od začiatku roka v snahe zmierniť dosahy pretrvávajúcej vysokej inflácie na rozpočty domácností.

slovakia

left justify in out

Turecko v utorok zvýšilo mesačnú minimálnu mzdu o 30 %. K zvýšeniu vláda pristúpila druhýkrát od začiatku roka v snahe zmierniť dosahy pretrvávajúcej vysokej inflácie na rozpočty domácností. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

 

Turecko zápasí s najvyššou infláciou za viac ako dve dekády, čo sa okrem iného prejavuje na nižšej kúpnej sile, vyšších cenách potravín a nájmov. Minimálna mzda po zvýšení dosiahne 11.402 lír (441,51 eura). Prezident Recep Tayyip Erdogan, ktorý po víťazstve vo voľbách začiatkom tohto mesiaca pokračuje v úrade v treťom funkčnom období, označil boj proti inflácii za jednu z najvyšších priorít svojej vlády.

 

Inflácia v Turecku podľa oficiálnych údajov dosiahla v máji takmer 40 %. Nezávislí pozorovatelia sa však domnievajú, že reálna miera môže byť aj viac ako dvojnásobne vyššia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies