Turecko: Stíhačka sa zrútila počas výcvikového letu, dvaja piloti sú mŕtvi

NETKY.SK • 5 Marec 2015, 11:42 • 2 min
Turecko: Stíhačka sa zrútila počas výcvikového letu, dvaja piloti sú mŕtvi

ANKARA - Turecké vojenské lietadlo sa dnes zrútilo neďaleko mesta Konya v regióne Stredná Anatólia, zahynuli dvaja piloti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na tureckú armádu. Ide už o druhé letecké nešťastie v tureckých ozbrojených silách za necelé dva týždne.

slovakia

left justify in out

Lietadlo F-4E odštartovalo z leteckej základne v meste Eskišehir na plánovaný výcvikový let približne o 09.00 h miestneho času a takmer o hodinu havarovalo, spresnil vo vyhlásení veliteľ vzdušných síl.

 

"Zrútilo sa v Konyi z neznámych dôvodov. Obaja piloti sú mŕtvi. Začalo sa vyšetrovanie príčin nehody," uvádzalo sa vo vyhlásení.

 

Prebieha aj vyšetrovanie, prečo sa 24. februára zrútili dva výcvikové stroje v provincii Malatya a o život prišli štyria ľudia.

 

Turecko má druhú najväčšiu armádu v NATO a jeho vzdušné sily hrajú aktívnu úlohu v hliadkovaní na problémových tureckých hraniciach so Sýriou a Irakom.

 

Ankara však zatiaľ odmieta hrať priamu rolu v náletoch a bombardovaní, ktoré uskutočňuje proti Islamskému štátu (IS) koalícia krajín pod vedením USA. Ankara uvádza ako dôvod bezpečnostné obavy a nesúhlas s touto stratégiou.

1 jam dem



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies