Pandémia sa KĽDR asi vyhýba. V krajine údajne neevidujú žiadny pozitívny prípad!

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 12:35 • 2 min
Pandémia sa KĽDR asi vyhýba. V krajine údajne neevidujú žiadny pozitívny prípad!

SOUL - Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR) sa naďalej darí bojovať s koronavírusom najlepšie spomedzi všetkých štátov sveta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aspoň tak to tvrdia tamojšie úrady, ktoré dosiaľ údajne nezaznamenali žiadny prípad ochorenia COVID-19 na svojom území.

Pchjongjang informoval Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), že do 10. júna otestoval na prítomnosť koronavírusu viac ako 30-tisíc ľudí a všetky výsledky boli negatívne.

 

WHO v týždennej monitorovacej správe uviedla, že údaje KĽDR z obdobia od 4. do 10. júna obsahujú 733 osôb, z ktorých 149 malo chrípku alebo ťažkú infekciu dýchacích ciest.

Odborníci sú však v súvislosti s nulovou prítomnosťou koronavírusu v KĽDR skeptickí vzhľadom na jej zlú zdravotnú infraštruktúru a priepustnú hranicu s Čínou.

KĽDR označila svoje protipandemické úsilie za „záležitosť národnej existencie“. Do krajiny nechodia turisti, diplomati mnohých štátov odleteli domov a cezhraničná doprava a obchod sú prísne obmedzené.

Pchjongjang už neuvádza údaje o osobách v karanténe. Predtým však informoval, že do izolácie umiestnil desaťtisíce osôb s príznakmi.
 

Mohlo by vás zaujímať: Severná Kórea je vyhladovaná, vidno to aj na samotnom vodcovi Kim Čong-unovi. Ľudia nemajú čo do úst!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies