Turecká polícia po útoku v Ankare zatkla štyroch podozrivých

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 15:20 • 2 min
Turecká polícia po útoku v Ankare zatkla štyroch podozrivých

ISTANBUL - Polícia na juhovýchode Turecka zatkla štyri osoby v súvislosti s nedeľňajším bombovým útokom v Ankare, ktorý si vyžiadal najmenej 37 obetí na životoch a 125 zranených.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes štátna tlačová služba Anadolu, ktorej údaje prevzala agentúra Reuters.

 

Podľa zdrojov Anadolu z prostredia bezpečnostných zložiek polícia v meste Šanliurfa zatkla štyri osoby na základe zistenia, že v jednej z tamojších autopredajní bolo zakúpené vozidlo použité pri útoku v hlavnom meste. Agentúra dodáva, že celú štvoricu podozrivých majú previezť do Ankary.

 

Nemenovaní predstavitelia predtým podľa Reuters informovali, že jedným z dvoch údajných páchateľov nedeľňajšieho útoku bola príslušníčka zakázanej militantnej skupiny Strana kurdských pracujúcich (PKK) pochádzajúca z mesta Kars na severovýchode Turecka. Napojenie na PKK sa údajne preukázalo aj v prípade druhého útočníka.

 

K najnovšiemu výbuchu v Ankare, ktorý otriasol vo večerných hodinách rušným dopravným uzlom blízko budov ministerstiev spravodlivosti a vnútra, sa zatiaľ nikto neprihlásil.

 

Podobný útok sa odohral v Ankare aj 17. februára, keď bomba usmrtila 29 ľudí, prevažne vojakov. Turecká vláda vtedy označila za páchateľa príslušníka kurdských milícií v Sýrii.

 

Turecké vojenské letectvo po najnovšom výbuchu v Ankare zaútočilo na kurdských povstalcov v severnom Iraku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies