Športový gigant Adidas sa zaväzuje k budúcnosti bez kožušín

NETKY.SK • 17 Február 2021, 15:40 • 2 min
Športový gigant Adidas sa zaväzuje k budúcnosti bez kožušín

Gigant v oblasti športového oblečenia adidas dnes oznámil, že podporuje budúcnosť bez kožušín a zapojí sa do globálneho programu Fur Free Retailer. Hoci spoločnosť adidas nepredáva v súčasnosti kožušinové výrobky, jej dnešný záväzok nerobiť tak ani v budúcnosti jasne hovorí o postoji tejto značky v otázke dobrých životných podmienok zvierat.

slovakia

left justify in out

Ako jedna z najväčších značiek športového oblečenia na svete predstavuje spoločnosť Adidas vzor pre zvyšok odevného priemyslu v tom ako používať materiály priateľské k zvieratám.

 

img

 

Humánny pokrok spolu s koalíciou Fur Free Alliance s potešením vítajú spoločnosť Adidas  v programe Fur Free Retailer ako 1 500. odevnú spoločnosť, ktorá sa zapojila do programu a podporila tak dobré životné podmienky zvierat. 

 

Ekologická cesta 

Od roku 2018 získava výhradne udržateľnejšiu bavlnu, od roku 2024 bude Adidas používať iba recyklovaný polyester a v tomto roku uvedieme na trh prvú bežeckú obuv, ktorá sa bude dať recyklovať. Počet vegánskych výrobkov s tromi pruhmi takisto rastie. Klasické populárne tenisky Stan Smith a Superstar  sú dostupné od minulého roku aj vo vegánskej verzií.

 

 

"Prechod na ďalšie alternatívy bez zvierat je najlepším spôsobom, ako zabrániť utrpeniu zvierat z dlhodobého hľadiska," hovorí Thomas Pietsch, odborník na divoké zvieratá a zvieratá na kožušinových farmách organizácie FOUR PAWS. 

 

Angažovanosť spoločnosti Adidas je významným míľnikom programu Fur Free Retailer, ktorý je zastúpený vo viac ako 25 krajinách a 50 organizácií po celom svete spolu s inými svetovými módnymi značkami vrátane spoločností Prada, Gucci, Zara, H&M a mnohými ďalšími. Program sa takýmto spôsobom snaží ukončiť chov a zabíjanie zvierat pre kožušinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies