Spevák Elton John svedčil na súde v prospech herca Kevina Spaceyho

NETKY.SK • 17 Júl 2023, 16:45 • 2 min
Spevák Elton John svedčil na súde v prospech herca Kevina Spaceyho

LONDÝN - Britský popový spevák a skladateľ Elton John v pondelok na súdnom pojednávaní svedčil v prospech herca Kevina Spaceyho, ktorý čelí obvineniam zo sexuálneho obťažovania.

slovakia

left justify in out

Spacey údajne agresívne chytil za rozkrok šoféra počas cesty na ples, ktorý sa podľa obete uskutočnil v roku 2004 alebo 2005 v dome Eltona Johna v meste Windsor neďaleko Londýna.

Herec mužovo tvrdenie poprel tým, že na galavečere u Johna bol len raz, a to v roku 2001. Johnov manžel David Furnish predtým vypovedal, že si prezrel fotografie hostí z týchto akcií a Spacey sa na galavečere objavil len raz, a to v roku 2001. John dosvedčil, že herec strávil noc po plese v ich dome. Taktiež potvrdil, že Spacey si na dražbe, ktorá sa konala v ten večer pre Nadáciu Eltona Johna pre AIDS, kúpil auto Mini Cooper. 

Hoci Spacey priznal, že na večierku sa pilo veľa alkoholu a urobil aj nejaký "nešikovný krok" v súvislosti s istým mužom, obvinenie z obchytkávania rozkroku šoféra odmietol. Dodal, že mal styk s ďalšími dvoma mužmi, ktorí s tým najprv súhlasili, avšak neskôr to oľutovali.

Spacey (63) sa priznal k desiatke obvinení týkajúcich sa sexuálneho obťažovania. Jedno obvinenie sa týka znásilnenia. Hercovu úspešnú kariéru zastavili v roku 2017 obvinenia herca Anthonyho Rappa, ktorého vraj ešte ako tínedžera Spacey sexuálne obťažoval v 80. rokoch 20. storočia. Spacey toto obvinenie odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: CTV News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies