Greenpeace bude do stredy blokovať úrady vlády. Čo požadujú od Matoviča?

NETKY.SK • 7 December 2020, 09:37 • 2 min
Greenpeace bude do stredy blokovať úrady vlády. Čo požadujú od Matoviča?

BRATISLAVA - Pred Úradom vlády SR sa oddnes od 7:00 hodiny koná 65 hodinový protest, ktorý zorganizovala organizácia Greenpeace. Protest bude trvať až do stredy.

slovakia

left justify in out

Ako povedala hovorkyňa Greenpeace Slovensko Patrícia Brandysová, cieľom tejto aktivity je apelovať na premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby na samite Európskej rady, ktorý sa začne vo štvrtok (10.decembra), podporil ambicióznu klimatickú politiku a cieľ 65 percentného zníženia emisií do roku 2030. Účasť na proteste potvrdili už aj umelci či iné organizácie.

 

Takéto zníženie emisií je v súlade s Parížskou dohodou a podľa vedcov je potrebné na to, aby sme nepresiahli oteplenie nad 1,5 stupňa Celzia a vyhli sa tak klimatickému a ekologickému kolapsu.

 



Účasť na proteste prisľúbili spisovateľ Michal Hvorecký, komik Fero Joke, spevák Lasky z hudobnej skupiny Para, umelkyňa a autorka básní Mirka Abelová, organizácie Amnesty International, Priatelia Zeme, hnutia Extinction Rebellion, Znepokojené Matky, Študenti bez mena, iniciatíva Nebudeme ticho, bubeník skupiny Korben Dallas Igor Guttler, hudobník Lyrik, Medial Banana, stand-up komik Jakub Gulík, iniciátori petície #KlímaŤaPotrebuje Michal Sabo, Natália Pažická, Jakub Hrbáň či Marta Fandlová.

 

Prečítajte si tiež: Aktivisti blokujú Úrad vlády a päť ministerstiev, požadujú riešenia klimatickej krízy

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona