Ruská reštaurácia v Paríži ponúka študentom počas pandémie obedy zadarmo

NETKY.SK • 23 Február 2021, 12:23 • 2 min
Ruská reštaurácia v Paríži ponúka študentom počas pandémie obedy zadarmo

PARÍŽ - Ruská reštaurácia v Paríži A la Ville de Petrograd počas pandémie pripravuje pre študentov jedlo zadarmo. Informuje o tom korešpondent TASS.

slovakia

left justify in out

Nemajú z čoho zaplatiť 

Ako vysvetlila manažérka reštaurácie Veronika Rovnoff, spolu s kolegami sa rozhodli zorganizovať obedy zadarmo po publikáciách vo francúzskych médiách o problémoch študentov, ktorí v dôsledku krízy v zdravotníctve zostali bez možnosti zarobiť si peniaze.

 

img

 

Vyjadrenie reštaurácie 

"Naša reštaurácia teraz nemôže prijímať návštevníkov, ale môže prijímať objednávky so sebou a doručovať hotové jedlá. Keďže stále pracujeme a kuchyňa je otvorená, rozhodli sme sa, že svojich študentov môžeme podporiť, pretože oni sú naša budúcnosť. Sú tu bez rodiny, teraz sú bez zárobkov a musia platiť si ubytovanie," vysvetlila.

 

Domáci aj zahraniční študenti 

Ako povedala manažérka, rusky hovoriaci študenti, ktorí si prečítali oznámenie reštaurácie na sociálnych sieťach, začali privádzať aj miestnych priateľov a návštevníkov z iných krajín. "Chodia k nám Francúzi, Španieli a dokonca aj Japonci", dodala. Akcie sa podľa nej konajú každú sobotu.

 

img

 

Požadujú iba študentský preukaz 

Celkovo kuchári každý týždeň pripravia asi 100 porcií, ktoré sú rozložené do jednorazových nádob a zabalené do papierových vreciek. "Žiadame hostí, aby preukázali iba svoje študentské ID", vysvetlila Veronika Rovnoff.

 

Aj ako reklama     

Študenti, s ktorými urobila rozhovor TASS (ruská tlačová agentúra), sú radí, že majú možnosť nielen zadarmo obedovať, ale aj ochutnať ruskú kuchyňu. "Niektorí tiež pracovali pred karanténou v reštauráciách aj na iných miestach, ale teraz je ťažké nájsť si brigádu", vysvetlili študenti.

 

img

 

Podľa nich ponuka reštaurácie "nie je len príležitosťou na obed, ale aj na ochutnanie jedál tohto konkrétneho podniku, ktorý sa vysoko cení medzi rusky hovoriacou verejnosťou a aj medzi Parížanmi".

 

Funguje už takmer 100 rokov 

Reštaurácia bola otvorená v roku 1924. Stravovali sa tu herečky Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, francúzsky šansoniér Charles Aznavour a mnoho ďalších. Predtým, ako vo Francúzsku oznámili opatrenia proti šíreniu koronavírusu, bolo možné v reštaurácii vidieť potomkov Leva Nikolajeviča Tolstoja, poručíka Obolenského, grófa Šeremeteva a mnohých ďalších.

 

Zdroj:   https://go.tass.ru/QI1M

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies