Tunisko nasadilo 100-tisíc členov bezpečnostných zložiek na ochranu občanov

NETKY.SK • 12 Júl 2015, 09:03 • 2 min
Tunisko nasadilo 100-tisíc členov bezpečnostných zložiek na ochranu občanov

TUNIS - Tuniská vláda oznámila, že povolala do služby ďalších 100-tísic bezpečnostných pracovníkov, ktorí majú zvýšiť bezpečnosť v krajine a zabrániť teroristickým útokom.

slovakia

left justify in out

Tritisíc z nich nasadili na ochranu pláží, turistických hotelov a archeologických pamiatok, uviedla v sobotu agentúra AP.

 

Vláda tak reaguje na rozhodnutie britských úradov varovať turistov, aby opustili Tunisko po tom, čo 26. júna islamský extrémista zastrelil v hotelovom komplexe v tuniskom prímorskom letovisku Súsa 38 turistov, väčšinou Britov. Severoafrická krajina je vnímaná ako nebezpečná pre turistov kvôli pretrvávajúcemu vysokému riziku teroristických útokov aj ďalšími európskymi štátmi, akými sú napr. Dánsko a Fínsko. Fínske ministerstvo zahraničných vecí varovalo, že tuniské úrady "nie sú schopné dostatočne zaručiť bezpečnosť v turistických destináciách".

 

Predstavitelia tuniskej vlády v sobotu povedali novinárom, že britské rozhodnutie chápu, hoci ho považujú za poľutovaniahodné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies