Slovan vydal retrodresy ešte z obdobia 2. sv. vojny, uvidíme v nich hráčov na trávniku?

NETKY.SK • 10 December 2020, 16:55 • 2 min
Slovan vydal retrodresy ešte z obdobia 2. sv. vojny, uvidíme v nich hráčov na trávniku?

BRATISLAVA - Najúspešnejší slovenský futbalový klub vydal limitovanú edíciu retrodresov z obdobia rokov 1939-1948. Vyrobených bolo len 150 kusov, každý dres má svoje jedinečné sériové číslo uvedené na certifikáte.

slovakia

left justify in out

Výroba bez stroja 

Špecialitou dresov je proces ich výroby. Vyrábali sa rovnakou technológiou ako v rokoch, keď v nich Slovan hrával - čiže výhradne ručne, pričom výroba celého dresu zaberie 7 hodín.

 

img


"Dres je vyrobený výhradne ručne, strojová výroba je v tomto prípade úplné tabu, za celou prácou stojí človek. Manuálne zhotovenie loga ŠK Bratislava zaberie 3 hodiny. To znamená, že výroba jedného dresu od strihania materiálu až po zabalenie do darčekovej škatule trvá 7 hodín," povedal projektový manažér Stanislav Kramarič v tlačovej správe bratislavského klubu.

 

Dres z obdobia 1939-1948 bude vyprodukovaný v limitovanej edícii 150 kusov. Každý bude jediným originálom, pretože bude mať svoje jedinečné sériové číslo uvedené na certifikáte dresu. Dres nebude len výnimočný zberateľský kúsok. Bude zároveň aj nositeľné oblečenie na zápasy či podujatia. Veľkostne bude prispôsobený od S až po XXL.

 

"V prípade atypických veľkostí vieme zabezpečiť možnosť výroby dresu na mieru, keďže nejde o strojovú, typizovanú výrobu," dodal Kramarič.

 

img

 

Ďalší bonus pre fanúšikov 
Fanúšikovia dostanú dresy v špeciálnom balení tzv. "príbeh dresu a jeho doby", aj graficky vložené dobové fotografie. "Balenie obsahuje aj malú pozornosť od klubu ako poďakovanie za kúpu dresu v podobe nálepkového setu, ktorý zobrazuje historický vývoj loga nášho klubu od roku 1919 až po súčasnosť,“ ozrejmil Kramarič.

Retrodresy si obliekli aj hráči Slovana - brankár Dominik Greif a útočník David Strelec. "Bol to výnimočný zážitok. A teraz som mohol mať na sebe dres, ktorý bol vyrobený presne rovnakou technológiou ako pred osemdesiatimi rokmi. Vnímam to ako vzdanie úcty k našej histórii a k našim predchodcom v Slovane Bratislava," vyznal sa David Strelec.

 

img


Dresy je možné záväzne objednať cez klubový fanshop. V predaji je len limitovaná edícia 150 kusov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies