Trumpa prepustili z nemocnice, z koronavírusu sa bude zotavovať v domácom prostredí

NETKY.SK • 6 Október 2020, 07:44 • 2 min
Trumpa prepustili z nemocnice, z koronavírusu sa bude zotavovať v domácom prostredí

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump (74) sa po hospitalizácii pre koronavírus vrátil v pondelok podvečer do Bieleho domu. Informovala o tom televízia CNN.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia CNN. Krátko pred svojím prepustením z vojenskej nemocnice Walter Reed Army Medical Center prezident Trump prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámil, že sa "čoskoro vráti" ku kampani pred prezidentskými voľbami, ktoré sú naplánované na 3. novembra.

 

 

Trump sa vrátil do Bieleho domu

Televízia CNN i ďalšie televízne stanice Trumpov odchod z nemocnice vysielali v priamom prenose. Trump opustil nemocnicu s rúškom na tvári a nasadol do pripraveného SUV, ktoré ho odviezlo k pripravenému vrtuľníku. Ten po chvíli vzlietal a prezidenta previezol do Bieleho domu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Trump pozdravil svojich podporovateľov pred nemocnicou, v pondelok sa pravdepodobne vráti do domáceho liečenia

 

Akonáhle vrtuľník pristál v areáli Bieleho domu, Trump bez pomoci vyšiel po vonkajšom schodišti, kde ešte na chvíľu zapózoval fotografom, potom zasalutoval a vošiel do svojej rezidencie.

 

Súvisiaci článok: Trump vo videu z nemocnice poslal odkaz

 

Zotavovať sa bude v domácom prostredí

Prezident USA pri odchode z nemocnice nemal žiadne vyhlásenie pre novinárov, povedal im len: "Ďakujem veľmi pekne". Niekoľkokrát bojovne zovrel v ruku v päsť alebo urobil gesto "palec hore".

 

Americký prezident sa bude z choroby zotavovať v Bielom dome, kde sa o neho bude nepretržite starať tím lekárov a zdravotných sestier.

 

 

Sean Conley, prezidentov lekár, v pondelok novinárov informoval, že hlava štátu je stále infekčná. K Trumpovmu návratu dochádza v okamihu, keď Biely dom ešte len zisťuje veľkosť ohniska nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, ktorý zistili už u tucta blízkych kontaktov prezidenta. Pozitívny test na COVID-19 mala potvrdili aj tlačovej tajomníčke Bieleho domu Kayleigh McEnany

 

McEnany oznámila pozitívne výsledky v pondelok ráno. Zároveň zdôraznila, že predošlé testy mala "stále" negatívne. Tlačová tajomníčka podľa svojich slov nemá žiadne príznaky a skončila v izolácii. 

 

img
 

Ohnisko nákazy v Bielom dome?
Napriek tomu, že koncom týždňa začali v Bielom dome i jeho blízkom okolí pribúdať prípady nákazy, McEnany stále chodila bez rúška, poukazuje CNN.

Nákaza tlačovej tajomníčky len vyvoláva ďalšie otázky, ako veľmi je koronavírus v Bielom dome rozšírený. Okrem prezidenta a prvej dámy mali pozitívny test napríklad jeho poradkyňa Hope Hicks, asistent Nick Luna i manažér Trumpovej kampane Bill Stepien.

 

Vírusom sa nakazili tiež bývalá poradkyňa Kellyanne Conway, predsedníčka Republikánskeho národného výboru Ronna McDaniel, bývalý newjerseyský senátor Chris Christie a republikánski senátori Thom Tillis, Mike Lee a Ron Johnson.

 

Prezident sa prihovoril Američanom

Po príchode do Bieleho domu sa prezident vo svojom príspevku prihovoril Američanom, aby nenechali koronavírus zvíťaziť, ale bojovali s touto chorobou. Zároveň upozornil, aby sa nebáli, že americké zdravotníctvo a lekári sú najlepší na svete.

 

Tiež priznal, že sa pred dvoma dňami necítil veľmi dobre, ale dnes sa cíti už výrazne lepšie. Američanov tiež vyzval, aby sa nebáli, že vakcína bude k dispozícii už čoskoro.  

 

 

Prečítajte si viac: AKTUALIZOVANÉ Trump aj s prvou dámou majú pozitívny test na COVID-19, žiadne zdravotné ťažkosti nemajú

 

Ochranné pomôcky pred koronavírusom si môžete objednávať na shop.netky.skNa sklade sú dezinfekčné gély, ale aj ochranné rúška - jednorázové i textilné

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies