Trump vyhlásil, že Hongkong by bez USA neexistoval

NETKY.SK • 22 November 2019, 16:16 • 2 min
Trump vyhlásil, že Hongkong by bez USA neexistoval

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa počas dnešných vyjadril, že nebyť jeho, Hongkong by do 14 minút zmizol z povrchu zemského.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre spravodajskú televíziu Fox News šéf Bieleho domu uviedol, že čínsky prezident Si Ťin-pching neposlal proti demonštrantom v Hongkongu armádu len preto, lebo ho o to požiadal.

 

img

 

"Nebyť mňa, Hongkong by bol do 14 minút zrovnaný so zemou," povedal Trump. Si Ťin-pching "má milión vojakov, ktorí stoja pred Hongkongom, a nevstúpili tam len preto, lebo som ho o to požiadal. 'Prosím vás, nerobte to. Urobíte veľkú chybu. Bude to mať mimoriadne nepriaznivý vplyv na obchodnú dohodu (medzi USA a Čínou),'" povedal podľa vlastných slov Trump čínskemu prezidentovi.

 

img

 

Hongkongom, ktorý je osobitnou administratívnou oblasťou Číny, otriasajú od 9. júna masové protesty. Demonštranti pôvodne žiadali, aby vláda stiahla sporný návrh zákona, ktorý by umožnil osoby podozrivé zo spáchania trestného činu vydávať do pevninskej Číny. Teraz sa protesty týkajú najmä zasahovania Číny do osobitného autonómneho štatútu Hongkongu, ktorý je založený na hesle "jedna krajina, dva systémy".

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona