Speváčka Dara Rolins oslavuje 50. narodeniny

NETKY.SK • 7 December 2022, 08:43 • 2 min
Speváčka Dara Rolins oslavuje 50. narodeniny

BRATISLAVA - Bola najpopulárnejšou detskou speváckou hviezdičkou v Československu. Na hudobnej scéne sa pohybuje už štyridsať rokov a z hviezdičky sa vypracovala na poprednú spevácku hviezdu. Speváčka Dara Rolins oslávi dnes (7. decembra) 50. narodeniny.

slovakia

left justify in out

Darina Rolincová (rodným menom Darina Gambošová) sa narodila 7. decembra 1972 v Bratislave. So spevom začínala v detských speváckych zboroch, na ľudovej škole umenia študovala hru na klavír. Jej hudobná kariéra začala už v deviatich rokoch, keď ju obsadili do televízneho muzikálu Zázračný autobus (1981). Už na konci 70. rokov začala spoluprácu so skupinou Panoráma, v polovici 80. rokov potom účinkovala so skupinami Pop-kodex a YPS. V roku 1983 vyšla v slovenskom Opuse jej prvá LP platňa Keby som bola princezná Arabela, jedným z prvých hitov bola pieseň Až raz budem učiteľkou. Od roku 1985 vystupovala s orchestrom Ladislava Štaidla v programoch Karla Gotta a vďaka tomuto vystupovaniu sa stala najznámejšou detskou interpretkou v Československu. V roku 1986 jej v českom Supraphone vyšla LP platňa Darinka a v roku 1988 LP platňa Čo o mne vieš. Postupne sa hitmi stali jej pesničky Anjelik môj, Ak náhodou, Arabela, Bez veľkej slávy, Čo o mne vieš, Moje druhé ja a hlavne duet s Karlom Gottom Zvonky štěstí.

 

img

 

Tento hit bodoval v nemeckej verzii pod názvom Fang das Licht v rakúskom aj nemeckom rebríčku. V roku 1988 sa so sestrou Janou presťahovala do Prahy a 18. marca 2000, pod novým menom Dara Rolins premiérovala nový program. Bola porotkyňou v tretej sérii Slovensko hľadá Superstar aj členkou poroty v premiérovej Českej a Slovenskej Superstar. V roku 2006 vydala album D1 a marci 2008 remixový album D2. Dcéra Laura sa jej narodila 25. marca 2008, otcom je Matěj Homola, spevák a gitarista skupiny Wohnout. Posledný novembrový deň roku 2009 jej vyšiel vianočný album s názvom Šťastné Vianoce a v septembri 2011 štúdiový album s názvom Stereo. V júni 2016 vydala štúdiový album ETC. Z albumu Stereo boli hitmi piesne Naskoč a leť, Nebo, peklo, raj s Tomim Popovičom, Ďaleko mi neuleť, v ďalších rokoch potom skladby Zmena má prísť, Chcem znamenie či Všetko alebo nič. V septembri tohto roka vydala diár, ktorým každý rok určuje trendy v obliekaní aj v životnom štýle, najnovší Rok podľa Dary 2023 je už jej siedmym diárom. Megakoncertom Dara Rolins 50 oslávi abrahámoviny 28. januára v pražskej O2 Aréne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona