Trump sľúbil, že USA poskytnú na boj s hladomorom v Afrike 639 miliónov dolárov

NETKY.SK • 8 Júl 2017, 16:35 • 2 min
Trump sľúbil, že USA  poskytnú na boj s hladomorom v Afrike 639 miliónov dolárov

HAMBURG - Spojené štáty poskytnú na boj s hladomorom v Afrike sumu 639 miliónov dolárov (572 miliónov eur).

slovakia

left justify in out

Na pracovnom rokovaní na túto tému, ktoré sa konalo v Hamburgu v rámci summitu skupiny G20, to oznámil americký prezident Donald Trump.

 

Väčšinu peňazí - 331 miliónov dolárov (296 miliónov eur) - dostane Svetový potravinový program (WFP), ktorý to v reakcii označil podľa agentúry DPA za "život zachraňujúci darček".

 

Humanitárne organizácie požadovali od lídrov G20 konkrétne finančné záväzky, pretože hlad ohrozuje viac ako 20 miliónov ľudí v Nigérii, Južnom Sudáne, Somálsku a Jemene. Zo sumy 4,9 miliardy dolárov (4,3 miliardy eur), ktorú žiada Organizácia Spojených národov, bola doteraz prisľúbená takmer polovica.

 

Jörn Kalinski z organizácie Oxfam prísľub USA privítal, pripomenul však, že americký Kongres už v apríli vyčlenil na tento účel 990 miliónov dolárov.

 

Silvia Holtenová z organizácie World Vision pripomenula, že v spomínaných štyroch krajinách je aj 600.000 ťažko podvyživených detí, "z ktorých sa mnohé nedožijú nasledujúceho dňa".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies