Trump ponúkol funkciu národného bezpečnostného poradcu generálovi Flynnovi

NETKY.SK • 18 November 2016, 06:30 • 2 min
Trump ponúkol funkciu národného bezpečnostného poradcu generálovi Flynnovi

WASHINGTON - Novozvolený prezident USA Donald Trump začal vo štvrtok budovať svoj bezpečnostný tím, keď ponúkol kľúčový post poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť generálovi vo výslužbe Michaelovi Flynnovi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa z Trumpovho okolia.

 

Donald Trump súčasne vo štvrtok odštartoval svoje aktivity v oblasti zahraničnej politiky. Absolvoval vôbec prvé stretnutie so zahraničným lídrom - s japonským premiérom Šinzóom Abem -, ako aj schôdzku s bývalým šéfom americkej diplomacie Henrym Kissingerom. Obe stretnutia prebehli v New Yorku.

 

Michael Flynn, niekdajší riaditeľ americkej Obrannej spravodajskej agentúry (DIA), už v súčasnosti pôsobí v Trumpovom tíme ako poradca pre otázky národnej bezpečnosti. V prípade, ak sa rozhodne prijať ponúknutú funkciu, stane sa jedným z najbližších Trumpových spolupracovníkov v Bielom dome. Zatiaľ nie je známe, či Flynn ponuku prijal.

 

Japonský premiér opísal svoju neoficiálnu schôdzku s novozvoleným prezidentom ako veľmi priateľskú a vyjadril presvedčenie, že Donald Trump bude politikom, s ktorým bude môcť nadviazať vzťah založený na vzájomnej dôvere.

 

S Henrym Kissingerom (93), ministrom zahraničných vecí z rokov 1973-1977, Trump diskutoval o Číne, Rusku, Iráne, EÚ a ďalších otázkach medzinárodnej politiky.

 

Novozvolený prezident sa stretol aj s republikánskou guvernérkou Južnej Karolíny Nikki Haleyovou, o ktorej sa hovorí ako o možnej kandidátke na post šéfky Štátneho departmentu, teda rezortu diplomacie USA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies