Tropická búrka Wutip bičuje Áziu, zahynuli desiatky ľudí

NETKY.SK • 1 Október 2013, 08:00 • 2 min
Tropická búrka Wutip bičuje Áziu, zahynuli desiatky ľudí

BANGKOK - Najmenej 33 ľudí zahynulo v juhovýchodnej Ázii, keď tropická búrka Wutip zasiahla Vietnam a Kambodžu. Informovali o tom dnes štátni predstavitelia, na ktorých sa odvolávala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V strednej časti Vietnamu prišli v pondelok večer o život traja ľudia, ktorých zavalili zrútené budovy a múry. Zahynulo aj ďalších 23 osôb a 29.000 domácností museli úrady evakuovať. Informovala o tom ústredná komisia pre zasahovanie pri búrkach a záplavách.

V Kambodži prišlo za posledné dva týždne kvôli záplavám o život 30 ľudí a približne 9000 rodín evakuovali. Miestnym médiám to uviedol šéf vládnej komisie pre riešenie následkov katastrof. Najmenej 72 nezvestných ľudí hľadajú záchranári pri pobreží centrálnej Číny, kde sa v nedeľu v búrke prevrátili tri rybárske člny. Pri záchranných operáciách našli zatiaľ iba dvoch živých, informovali dnes miestne médiá.

Wutip zoslabol z tajfúnu v pondelok večer, keď dorazil do Vietnamu a priniesol so sebou prudké lejaky a vietor s rýchlosťou 117 kilometrov za hodinu.Búrka sa dnes pohybovala severozápadným smerom do Laosu a zoslabovala v tejto oblasti na tropickú tlakovú níž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies