Milanová súhlasí s prísnejšími opatreniami na Slovensku

NETKY.SK • 14 September 2020, 13:52 • 2 min
Milanová súhlasí s prísnejšími opatreniami na Slovensku

BRATISLAVA - Pod ťarchou informácií a čísel, ktoré prezentoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) na zasadnutí pandemickej komisie v piatok 11. septembra, Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) uznala, že Slovensko musí prijať prísnejšie protipandemické opatrenia, ak chce vírus udržať pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Ministerka o tom informovala na sociálnej sieti. Uviedla tiež, že čísla a prognóza vývoja pandémie, ktoré Krajčí prezentoval, boli skľučujúce.

 


Priblížila tiež, že pol roka bojuje za rozumné uvoľňovanie opatrení a tiež za pomoc kultúrnemu priemyslu. "Tak to bolo s výnimkami v čase tvrdých opatrení, a tak isto aj pri vyrokovaní extra 11 miliónov eur pre nezriaďovanú kultúru," informuje ministerka. Ubezpečuje však, že v súvislosti s novými protipandemickými opatreniami vôbec nie je otázka či, ale ako kultúre pomôžu.

 

Plánované stretnutie s premiérom  
Milanová zároveň uviedla, že s ministrom financií Eduardom Hegerom (OĽaNO) má dohodu, že kultúre, ktorá je najviac zasiahnutá, určite finančne pomôžu. "Považujeme to za samozrejmosť," doplnila ministerka. Avizovala aj stretnutie s premiérom SR Igorom Matovičom (OĽaNO), aby na úrovni vlády doladili čo najefektívnejšiu pomoc pre kultúru.

 

img


"Mnohí si kladú otázku, či má pre nich zmysel zostať pôsobiť v kultúre. Verte, že má," dodala ministerka. Ak sa však podľa nej podarí túto bezprecedentnú kultúrnu pauzu prekonať, tak kultúra následne exploduje od nahromadenej energie do krásy, aká tu roky nebola.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies