Trnavský jarmok opäť ponúkne množstvo hudby, zábavy, prechádzku históriou aj večerný fakľový pochod

NETKY.SK • 11 September 2023, 10:57 • 2 min
Trnavský jarmok opäť ponúkne množstvo hudby, zábavy, prechádzku históriou aj večerný  fakľový pochod

Na štyri dni ožijú ulice Trnavy zábavou, hudbou, históriou, farebnými sprievodmi, akciami pre celú rodinu. Už od štvrtka 14. septembra bude mestu vládnuť tradičný Trnavský jarmok, ktorý potrvá až do nedele 17. septembra.

slovakia

left justify in out

Už od štvrtka budú v uliciach Trnavčanov aj návštevníkov mesta lákať remeselné stánky s výrobkami majstrov tradičných remesiel. Stretnú sa tu hrnčiari, drevorezbári, drotári, mydlári, kovotepci či modrotlačiari...

Gastrozóna vyrastie za vstupnou bránou do mesta, stánky s občerstvením nájdete na Vajanského, Trhovej a Radlinského ulici.

Trnavčania sa môžu tešiť na veselicu a atmosféru kráľovských čias, ulice budú znieť trubadúrmi, cimbalovkami, ale aj popom, džezom, country. Z najväčších hudobných hviezd sa predstavia Adam Ďurica, Alan Mikušek, Bystrík, Billie Barman...

Pre deti je pripravený Rozprávkový svet za hradbami, v sade A. Bernoláka v mestečku Tyrna sa utáboria šermiari a rytieri.

Sobotný večer bude patriť zásnubám 8-ročného Žigmunda Luxemburského s Máriou z Anjou, presne tak, ako sa to udialo v 14. storočí. To všetko s parádnym večerným ceremoniálnym sprievodom, ktorý bude za svetla fakieľ smerovať po Hlavnej ulici k Severnej veži.

Opäť ožije katapult životnej veľkosti, v gastrozóne vám k dobrotám budú hrať Modrančanka, Krojovanka, Vieska či Trnafčan.

Pri kine Hviezda budete môcť vidieť vizualizáciu premien Trnavy, vystúpi tu aj divadielko pre deti či pesničkárka Blanch.

Počas jarmoku bude v predĺžených otváracích hodinách – až do 23.00 -  prístupná mestská veža.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies