Na pobrežie Tonga vyplavilo balíčky s kokaínom v hodnote milión dolárov

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 14:33 • 2 min
Na pobrežie Tonga vyplavilo balíčky s kokaínom v hodnote milión dolárov

NUKU'ALOFA – V Tongu pristála netradičná zásielka! Drogoví díleri majú hlavu v smútku.

slovakia

left justify in out

Na pobreží jedného z ostrovov štátu Tonga Vava'u vyplavilo vo štvrtok balíčky s kokaínom. Našli ich miestni obyvatelia, ktorí ich následne odovzdali úradom. Droga by sa na čiernom trhu predala za viac ako milión dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

 

Ako uviedol zástupca policajného komisára Halatoa Taufa, polícia už spolupracuje s námornými silami s cieľom preveriť, či sa na mori nenachádza viac balíčkov s kokaínom.

 

„Existuje možnosť, že sa na pláži objaví viac takých balíčkov. Žiadame ľudí, aby v prípade ich nálezu, alebo ak poznajú niekoho, kto našiel ďalšie drogy, ihneď kontaktovali políciu," povedal Taufa.

 

Aktuálne nejde o ojedinelú situáciu, podobnú situáciu úrady už riešili aj v minulosti. Dodávku kokaínu v hodnote 120 miliónov dolárov sa podarilo objaviť aj v roku 2012 vo vraku lode.

 

Prečítajte si tiež: Polícia rozbila čínsky gang, ktorý predával marihuanu do celej Európy! V putách skončilo 65 ľudí

 

O päť rokov neskôr zas francúzske námorníctvo neďaleko Tonga zadržalo zásielku tejto drogy na jachte v hodnote 100 miliónov dolárov.

 

Ostrovný štát bol Úradom OSN pre drogy a kriminalitu (UNODC) zaradený medzi krajiny so “znevýhodnenou geografickou polohou".

 

Leží totiž na trase, ktorú využívajú kartely z Ázie a Južnej Ameriky na dovoz nelegálnej látky na trhy v Austrálii a na Novom Zélande.

 

Mohlo by vás zaujímať: Manželka drogového baróna El Chapa sa na súde priznala! V karteli zohrávala dôležitú úlohu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies