V Zoo Bratislava pribudol nový samec leoparda cejlónskeho

NETKY.SK • 25 August 2023, 20:00 • 2 min
V Zoo Bratislava pribudol nový samec leoparda cejlónskeho

Bratislava - V bratislavskej zoo pribudol nový samec leoparda cejlónskeho. Návštevníci ho môžu v doobedňajších hodinách vidieť vo vnútorných priestoroch pavilónu šeliem. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo zoo.

slovakia

left justify in out

"Na základe odporúčania koordinátora chovu pre leopardy cejlónske priviezla bratislavská zoo 21. júla samca tohto ohrozeného živočíšneho druhu z Bioparc Fuengirola," uviedla. Samec Tissa pochádza zo Španielska a má 17 rokov. "Aj napriek svojmu pokročilému veku je zdravým a plodným jedincom. Zo záznamov od španielskych kolegov vieme, že samec je pokojný a pri spájaní so samicou sa zvykne správať tolerantne a hravo," priblížila Ritterová. Leopard podľa jej slov po príchode potreboval dlhší čas na adaptáciu na nové prostredie. "Odmietal prijímať potravu, čo našťastie po pár dňoch pominulo. Nebolo možné pustiť ho hneď do vonkajšieho výbehu, pretože sme nemali istotu, že sa vráti dnu," vysvetlila. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies