ATP Cincinnati: Po zlate na OH získal Zverev ďalší titul

NETKY.SK • 23 August 2021, 09:03 • 2 min
ATP Cincinnati: Po zlate na OH získal Zverev ďalší titul

CINCINNATI – Čerstvý olympijský víťaz z OH v Tokiu Alexander Zverev vyhral turnaj ATP v americkom Cincinnati.

slovakia

left justify in out

Trpký boj v semifinále, jednoduchá práca vo finále

Nemecký tenista si dokázal tvrdo vybojovať svoju miestenku vo finále. Vsemifinálovom súboji so svojím gréckym rivalom Tsitsipasom si musel Zverev siahnuť až na dno svojich síl. Zápas sa rozhodol až v tajbrejku rozhodujúceho tretieho setu, v ktorom Zverev zdolal Gréka 7:4. Celkový výsledok zápasu bol 6:4, 3:6, 7:6 v prospech Zvereva.

 

 

Finálový súboj sa odohral medzi Nemcom a ruským tenistom Andreyom Rublevom, siedmy hráč svetového ATP rebríčka si zaistil svoju účasť vo finále výhrou nad svojím krajanom Medvedevom, ktorého zdolal 2:1 na sety.

 

Po cennom skalpe turnajovej jednotky si Rublev zrejme už neodložil dostatok síl na Zvereva a ten počas finále dominoval na kurte.

 

Zverev vyhral prvý set hladko 6:2, v druhom sete stratil Rublev hneď prvé dve podania a Zverev vyhral aj druhý set bez problémov 6:3. 

 

Po zisku olympijského zlata dokázal Zverev predviesť na americkom turnaji parádny výkon a získal ďalšiu cennú trofej na prestížnych kurtoch v Cincinnati.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies