Kompenzácia aj pre rehoľníkov, ktorí trpeli pod útlakom v akcii K

NETKY.SK • 27 November 2020, 13:14 • 2 min
Kompenzácia aj pre rehoľníkov, ktorí trpeli pod útlakom v akcii K

Za návrh poslankyne Anny Andrejuvovej (OĽaNO) hlasovalo 107 zo 126 prítomných poslancov, takže získala viac hlasov, než je členov vládnej koalície.

slovakia

left justify in out

Vládna poslankyňa, ktorá sa snaží aj o spravodlivosť pre tých, čo trpeli v 50. rokoch, ale aj ďalších, ktorých trestali zlí komunisti, vyhrala ďalší dôležitý boj. Všetci tí, ktorí utrpeli na slobode, na cti, len preto, že sa postavili proti režimu, resp. len preto, že verili v Boha, budú aspoň čiastočne odškodnení.

 

 

„Ďakujem 107-krát tým kolegom - poslancom, ktorí dnes hlasovali za ocenenie veteránov protikomunistického odboja,“ napísala Andrejuvová na sociálnej sieti po hlasovaní. Ku gratulácii sa pridal aj predseda vlády Igor Matovič, ktorý na facebooku napísal: „Super, Anka gratulujem.“

 

Andrejuvová, ktorá v predchádzajúcom volebnom období pôsobila ako Matovičova asistentka, zdôraznila, že v súčasnosti už žijú len tri tisícky takýchto bojovníkov. „Aspoň 3000 statočných ľudí sa dočká čiastočného odškodnenia za mesiace a roky neslobody počas komunistického režimu,“ vysvetlila po úspešnom hlasovaní s tým, že dostanú symbolickú sumu.

 

 

„Všetci títo odvážni ľudia dostanú jednorazový symbolický príspevok vo výške 1989 eur a zvýšenie príplatku ku dôchodku za každý mesiac neslobody z 5 eur na 10 eur,“ dodala bývalá hovorkyňa Kresťansko-demokratického hnutia s tým, že takto sa konečne podarilo aspoň symbolicky rehabilitovať „aj tie rehoľníčky a rehoľníkov, ktorých komunisti internovali v sústreďovacích kláštoroch“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies