Kajetán K. ide do väzby, rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd

NETKY.SK • 23 Apríl 2020, 20:21 • 2 min
Kajetán K. ide do väzby, rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pracoviska v Banskej Bystrici dnes rozhodol o vzatí do väzby Kajetána K., ktorého ešte v utorok zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v rámci akcie „Rezervy“.

slovakia

left justify in out

Obvinenia

Bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR (ŠHSR) obvinil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Dôvodom väzobného stíhania je obava z možného ovplyvňovania svedkov. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený proti nemu podal sťažnosť, o ktorej má rozhodnúť Najvyšší súd SR.

 

img

 

Pozmenená zmluva o pôžičke
Sudca pre prípravné konanie skonštatoval, že v tomto štádiu konania nie je preukázané, ani vo forme dôvodného podozrenia, že by sa obvinený Kajetán K. dopustil korupčného konania. "Dôvodom väzby, ako aj trestného stíhania, je výlučne tá skutočnosť, že na jeho žiadosť iná osoba pozmenila zmluvu o pôžičke staršieho dáta z roku 2016," dodala hovorkyňa.

 

Rozhodoval Ústavný súd 

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom "Rezervy" vzniesla v utorok 21. apríla obvinenia voči bývalému šéfovi SŠHR SR za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Vzhľadom na to, že Kajetán K. je sudcom s prerušeným výkonom funkcie, rozhodoval o súhlase s väzbou Ústavný súd SR v Košiciach.

 

Ten v stredu 22. apríla dal súhlas na jeho vzatie do väzby a následne Úrad špeciálnej prokuratúry doručil sudcovi pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu Banská Bystrica návrh na vzatie obvineného do väzby.

 

img

 

Dva pochybné nákupy 
Kajetán K. ešte v druhej polovici marca v súvislosti s uzatvorenými zmluvami na dodávku zdravotníckych pomôcok vypovedal na NAKA. Zároveň odmietol obviňovanie z korupčného správania v súvislosti s nákupom rýchlotestov na koronavírus aj s nákupom dvoch bytov v centre Bratislavy jeho synom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies