Trnavská automobilka prekoná hranicu 300-tisíc vozidiel

NETKY.SK • 3 December 2015, 15:06 • 2 min
Trnavská automobilka prekoná hranicu 300-tisíc vozidiel

TRNAVA - Výroba vozidiel v trnavskom závode PSA Peugeot Citroën v tomto roku prvýkrát prekročí tristotisícovú hranicu. Automobilka predpokladá, že do konca roka jej montážne linky opustí 302 tisíc vozidiel Citroën C3 Picasso a Peugeot 208. Informoval o tom na štvrtkovom stretnutí s novinármi generálny riaditeľ PSA Peugeot Citroën Slovakia Rémi Girardon. Vlani v Trnave vyrobili 255 tisíc vozidiel.

slovakia

left justify in out

V priebehu budúceho roku spustí automobilka výrobu tretieho modelu z radu Citroën, ktorý bude vyrábaný exkluzívne len v Trnave. Skupina PSA vyčlenila na nový model 300 miliónov eur, z toho 80 miliónov eur do Trnavy. Girardon predpokladá, že nový Citroën sa stane lídrom segmentu B, čo sú malé mestské vozidlá, a nosným pilierom značky. Keďže má byť vyrábaný vo veľkom objeme, výroba by v Trnave z opatrne odhadovaných 290 tisíc kusov vozidiel v roku 2016 mala ísť postupne hore až na 360 tisíc kusov v roku 2018.

 

Automobilka v priebehu tohto roku zvýšila produkciu z 57 na šesťdesiat vozidiel za hodinu zrýchlením linky. Aj ďalšie objemy nad pôvodne plánovanou kapacitou 300 tisíc kusov chce dosahovať lepším využitím existujúcich výrobných kapacít a zavedením štvrtej zmeny. Úvahy spred niekoľkých rokov o výstavbe ďalších výrobných liniek sú už podľa Girardona neaktuálne, voľné pozemky automobilka ponúka dodávateľom.

 

PSA Peugeot Citroën momentálne zamestnáva približne 3 500 ľudí, z toho je 900 z pracovných agentúr. Podľa riaditeľa ľudských zdrojov Ľubomíra Kollára zamestnanci z agentúr postupne prechádzajú do kmeňového stavu, tento trend má pokračovať aj v budúcnosti. Koľko zamestnancov pribudne v súvislosti s ambíciou vyrábať viac vozidiel, zatiaľ nie je jasné. "Očakávané objemy výroby dávajú istotu rozvoja zamestnanosti, ale koľko ľudí bude potrebných na výrobu 360 tisíc vozidiel, to zatiaľ nevieme presne povedať," uviedol Kollár.

 

Automobilka PSA Peugeot Citroën spustila výrobu v Trnave v júli roku 2006, kedy z jej liniek zišli prvé vozidlá Peugeot 207.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies